Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași cumpără sisteme digitale pentru predarea on-line în școli! Investiția este de 1,3 milioane de euro

Primăria Iași cumpără sisteme digitale pentru predarea on-line în școli! Investiția este de 1,3 milioane de euro

16 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Municipalitatea ieșeană pregătește școlile pentru predarea on-line. Vor fi achiziționate mai multe sisteme digitale ce vor fi folosite în scenariile galben și roșu. În total, vor fi cumpărate 1.250 de sisteme formate din camere video, microfoane, monitoare și difuzoare

Primăria Iași a demarat licitația pentru achiziția sistemelor digitale ce vor fi folosite în unitățile de învățământ din municipiu. Procedura va fi organizată pentru echiparea centrelor on-line din 36 unități de învățământ. Costurile achiziției sunt de 6.302.521 lei, fără TVA, aproximativ 1,3 milioane de euro. Noile echipamente vor fi folosite în funcție de numărul infectărilor cu COVID-19.

„Anul școlar 2020 – 2021 se va desfășura după trei scenarii, în funcție de evoluția epidemiei. Scenariul Verde – varianta în care mai puțin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile. În acest scenariu este prevăzut ca toți copiii să meargă obligatoriu la școală. Scenariul galben – cu un risc mediu, presupune 1-3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

În acest caz, preșcolarii, elevii din clasele 0-4, dar și elevii din anii terminali vor avea prioritate să meargă la școală. Restul claselor vor avea ore on-line, însă vor merge la școală și prin rotație. Scenariul roșu – considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest caz, școala se închide de tot, iar orele se vor face on-line. Se observă că, în două din cele trei scenarii (galben și roșu), este necesară asigurarea unor sisteme și dispozitive care să asigure continuarea actului educativ în mediul on-line. Trecerea la sistemul de predare clasic, în clasă, către cel on-line trebuie să se facă fără sincope”, se arată în obiectivul licitației.

Vor fi achiziționate 1.250 de sisteme ce urmează a fi livrate în termen de 30 de zile de la semnarea contractului

Conform caietului de sarcini, sistemul digital este format dintr-o unitate de intrare video (cameră video), unitatea de intrare audio (microfon independent), unitate de ieșire video (monitor), unitate de ieșire audio (difuzoare). În total, vor fi funizate 1.250 de sisteme digitale. Termenul de garanție a echipamentelor trebuie să fie de 36 de luni. Livrarea se va realiza în termen de 30 de zile de la semnarea contractului.

„Sistemele vor fi predate integral, inclusiv cu softurile necesare funcționării, iar acestea nu vor genera costuri suplimentare. Dacă vreunul dintre produsele inspectate nu corespunde specificațiilor din ofertă, achizitorul are dreptul să-l respingă, iar contractantul are obligația, fără a modifica prețul contractului, de a înlocui produsele refuzate cu alte produse corespunzătoare cu specificațiile din ofertă, în termen de două zile lucrătoare de la data constatării neconcordanței”, se arată în documentația procedurii.

Vor fi cumpărate și măști de protecție pentru învățământul preuniversitar

Pe data de 08.10.2020, Primăria Iași organizează altă licitație, pentru achiziția unui număr de 1.530.000 măști chirurgicale, ce vor fi folosite pe perioada pandemiei de COVID-19. Costurile au o valoare estimată de 1.932.773 lei, fără TVA, aproximativ 400.000 euro. Pentru elevii din clase 0-4 vor fi furnizate 980.000 de măști, de dimensiuni reduse, care să se potrivească cu fața elevilor. Pentru elevii din clasele 5-12 se va asigura un necesar de 550.000 măști. Produsele trebuie să aibă un termen de valabilitate de doi ani de la data producerii și de 12 luni de la data livrării. Măștile trebuie furnizate în termen de 30 de zile de la data semnării contractului. Comisia de evaluare va alege oferta operatorilor economici cu prețul cel mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *