Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași cumpără servicii de publicitate! Informarea se va face pentru achiziția de autobuze electrice
Primăria Iași cumpără servicii de publicitate! Informarea se va face pentru achiziția de autobuze electrice

Primăria Iași cumpără servicii de publicitate! Informarea se va face pentru achiziția de autobuze electrice

14 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Două firme vor să câștige la Primăria Iași contractul pentru serviciile de publicitate aferente achiziției unui număr de 24 de autobuze electrice. Procedura de achiziționare a fost deja lansată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

Municipalitatea ieșeană a demarat, recent, o licitație pentru achiziția serviciilor de publicitate și informare aferente proiectului „Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 10 m deal”. Prevederea bugetară a procedurii a fost de 132.200 lei, fără TVA. La procedură s-au prezentat Ambra Sign SRL (Iași) și asocierea KVB Consulting & Engineering SRL (București) – Libra Studio SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Conform proiectului, vor fi achiziționate panouri, plăci permanente și autocolante. Necesarul este de 48 de autocolante, 48 de plăcuțe informative, 100 de afișe, 8 bannere, 3 spoturi audio, 2 spoturi video etc.

„Panourile vor menționa faptul că proiectul în cauză a fost selecționat prin intermediul POR 2014 – 2020 și este parțial finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European Dezvoltare Regională. Modul de împărțire a informațiilor pe suprafața panoului va fi: denumirea proiectului, obiectul principal al acestuia, sigla UE împreună cu numele fondului European de Dezvoltare Regională care trebuie să ocupe cel puțin 25 la sută din panoul respectiv”, se arată în caietul de sarcini.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a lansat licitația pentru achiziția autobuzelor

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) finanțează Primăria Iași cu 54.500.000 lei, fără TVA, aproape 11,3 milioane euro pentru achiziția unui număr de 24 de autobuze electrice. În estimarea bugetară este prinsă și finanțarea europeană. Ministerul a lansat deja licitația, ofertele intrând în etapa de evaluare. La procedură s-au prezentat următorii operatori economici: SOR Libchavy spol. s.r.o. (Cehia), Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S (Turcia), BMC Truck & Bus SA (firmă românească controlată de afaceriști de origine turcă), Temsa Ulasim Araclari San Tic AS (Turcia) și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv Mak. Ith. Ve Ihr. A.S (Turcia) – Sileo GmbH (Germania). Autonomia autobuzelor trebuie să fie de minimum 66 kilometri, cu sistemul de încălzire sau răcire la capacitate maximă și încărcate cu cel puțin 25 de pasageri. Consumabilele vor fi asigurate de câștigătorul licitației, pe o durată de 5 ani, sau în limita a 500.000 km.

Autobuzele electrice nu vor circula pe toate traseele din Iași

Primăria Iași a stabilit că noile autobuze nu vor circula pe toate rutele din Iași. Este vorba despre rutele 42 (Copou – Tudor Vladimirescu – Poitiers – CUG 1 ) și 52 (Piața Alexandru cel Bun – Pasaj Octav Băncilă – Copou).

„Autobuzele electrice vor avea o capacitate de transport de minimum 50 de persoane din care minimum 24 pe scaune. Caroseria va fi autoportantă de tip cheson și va avea podeaua coborâtă. Nu vor fi admise trepte pe toată suprafața disponibilă pentru călătorii în picioare. Caroseria va fi garantată la coroziune minimum 8 ani. Ea va fi prevăzută cu minimum două uși de acces, situate pe partea dreaptă a autobuzelor electrice, dintre care una dublă cu o lățime de minimum 1.200 mm și una cu o lățime de minimum 650 mm”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024