Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași cumpără rulouri de gazon în valoare de 100.000 de euro! Două firme se luptă pentru câștigarea contractului
Primăria Iași cumpără rulouri de gazon în valoare de 100.000 de euro! Două firme se luptă pentru câștigarea contractului

Primăria Iași cumpără rulouri de gazon în valoare de 100.000 de euro! Două firme se luptă pentru câștigarea contractului

28 mai 2021, 02:00,
în Economic Local

Noi loturi de gazon vor fi furnizate către Servicii Publice Iași SA, societate subordonată Primăriei Iași. La achiziția organizată de autoritatea contractantă s-au prezentat două societăți. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Primăria Iași continuă investițiile din acest an. Recent, prin societatea Servicii Publice Iași (SPI) SA a fost declanșată o licitație pentru achiziția unui lot de rulouri de gazon. Valoarea estimată a contractului este de 540.000 lei, fără TVA, aproximativ 100.000 de euro. La procedură s-au prezentat două societăți: Gazonul SRL (Brașov) și Rulouri de gazon SRL (Giurgiu). Ofertele societăților au intrat în etapa de evaluare. Prima societate este condusă de Gheorghe Dologa.

În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 16 milioane lei, profit de 1 milion de lei, datorii de 3,7 milioane lei, cu un număr de 50 de angajați. A doua societate este condusă de Ovidiu Marian Petrache. În 2020, vânzările societății au fost de 15,6 milioane lei, profit de 3,3 milioane lei, datorii de 1,5 milioane lei, cu un număr de 43 de angajați. Marian Petrache a mai avut și în trecut relații contractuale cu SPI. Totodată, afaceristul se află în toiul unui scandal după ce a vândut mai multe parcele de teren în zona Bucium. Noii proprietari susțin că au fost păcăliți deoarece vânzătorul a promis că se va ocupa și de racordarea la utilități.

Municipalitatea vrea să acopere o suprafață de 60.000 de metri pătrați

Conform necesarului, suprafața maximă de rulouri de gazon solicitată este de 60.000 de metri pătrați. Contractul ar urma să se desfășoare până în luna decembrie 2022.

„Rulourile de gazon trebuie să fie obținute din semințe selecționate, din specii caracteristice tipului de gazon (soare, umbră, fin, sport) necesar diferitelor amenajări în parcuri, scuaruri, aliniamente stradale. Trebuie să fie sănătos, de culoare verde intens, dens, fără buruieni, destul de matur pentru a fi rezistent atât la manipulări repetate, cât și la călcare. Trebuie să fie rezistent la temperaturi negative o lungă perioadă de timp, la temperaturi ridicate în condiții de secetă prelungită, rezistență bună la trafic intens, caracteristici obligatorii fiecărui tip de gazon. Gazonul rulouri trebuie să aibă și să dezvolte un sistem radicular puternic, cu pretenții scăzute față de sol și apă. Trebuie să fie rezistent la boli și dăunători, nepretențios față de fertilitatea solului, cu o longevitate de peste 10 ani. În compoziția rulourilor trebuie să fie utilizate specii de ierburi rezistente la clima noastră”, se arată în caietul de sarcini.

SPI cumpără turbă blondă în valoare de 40.000 de euro

Nu în ultimul rând, SPI a finalizat altă licitație, pentru achiziția mai multor cantități de turbă blondă, necesare pentru dezvoltarea plantelor din pepiniera amenajată în zona Tudor Neculai. Prevederea bugetară a procedurii este de 201.600 lei, fără TVA, adică 40.000 de euro.

„SPI are dreptul să verifice calitatea produselor furnizate, prin analize de laborator sau teste pentru determinarea conformității. Substratul de cultură pe bază de turbă blondă îmbunătățită solicitat trebuie să fie de înaltă calitate, complet fertilizat pentru asigurarea dezvoltării plantelor aflate în faza de babyplant și trebuie să prezinte calități constante pe intreaga durată a sezonului de plantări”, se arată în documentația procedurii.

Procedura a fost câștigată de către societatea Garden Store SRL. Necesarul este de 657.000 de litri. Turba se poate furniza și în saci cu o capacitate de 250 de litri. În 2020, SPI a cumpărat pământ pentru gazonul din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *