Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași cumpără rulouri de gazon! Contractul are o valoare de 100.000 de euro
Primăria Iași cumpără rulouri de gazon! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

Primăria Iași cumpără rulouri de gazon! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

15 mai 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Noi loturi de gazon vor fi furnizate către Servicii Publice Iași SA, societatea subordonată Primăriei Iași. Procedura de achiziție va fi organizată la finalul lunii mai 2021. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare de către membrii comisiei de evaluare

Primăria Iași continuă investițiile din acest an. Prin societatea Servicii Publice Iași (SPI) SA va fi organizată o licitație pentru achiziția unui lot de rulouri de gazon. Procedura este programată pe data de 25.05.2021. Valoarea estimată a contractului este de 540.000 de lei, fără TVA, aproximativ 100.000 de euro.

„Rulourile de gazon trebuie să fie obținute din semințe selecționate, din specii caracteristice tipului de gazon (soare, umbră, fin, sport) necesar diferitelor amenajări în parcuri, scuaruri, aliniamente stradale. Trebuie să fie sănătos, de culoare verde intens, dens, fără buruieni, destul de matur pentru a fi rezistent atât la manipulări repetate, cât și la călcare. Trebuie să fie rezistent la temperaturi negative o lungă perioadă de timp, la temperaturi ridicate în condiții de secetă prelungită, rezistență bună la trafic intens, caracteristici obligatorii fiecărui tip de gazon. Gazonul rulouri trebuie să aibă și să dezvolte un sistem radicular puternic, cu pretenții scăzute față de sol și apă. Trebuie să fie rezistent la boli și dăunători, nepretențios față de fertilitatea solului, cu o longevitate de peste 10 ani. În compoziția rulourilor trebuie să fie utilizate specii de ierburi rezistente la clima noastră”, se arată în caietul de sarcini.

Anul trecut, o firmă din Giurgiu a câștigat procedura.

Primăria Iași vrea să acopere o suprafață de 60.000 de metri pătrați

Conform necesarului, suprafața maximă de rulouri de gazon solicitată este de 60.000 de metri pătrați. Contractul ar urma să se desfășoare până în luna decembrie 2022.

„Gazonul rulouri va fi livrat de furnizor la locul/depozitul beneficiarului în maximum 2 zile de la emiterea comenzii în cantitățile stabilite prin notele de comandă emise. Pentru materialul lipsă sau necorespunzător, furnizorul este obligat să înlocuiască / completeze în termen de 3 zile cu cantitatea necesară. În caz contrar, furnizorul va fi obligat să suporte daune în cuantum egal cu valoarea produsului lipsă / necorespunzător înmulțit cu trei. Când transportul este făcut cu un vehicul acoperit, acesta va fi ventilat pentru a preveni orice deshidratare, condens sau șoc termic în timpul transportului”, se mai arată în documentația procedurii.

Servicii Publice Iași SA cumpără turbă pentru pepiniera de pe Aleea Tudor Neculai

Totodată, recent, SPI a finalizat altă licitație, pentru achiziția mai multor cantități de turbă blondă, necesare pentru dezvoltarea plantelor din pepiniera amenajată în zona Tudor Neculai. Necesarul este de 657.000 de litri. Turba se poate furniza și în saci cu o capacitate de 250 de litri. SPI are dreptul să verifice calitatea produselor furnizate, prin analize de laborator sau teste pentru determinarea conformității.

„Substratul de cultură pe bază de turbă blondă îmbunătățită solicitat trebuie să fie de înaltă calitate, complet fertilizat pentru asigurarea dezvoltării plantelor aflate în faza de babyplant și trebuie să prezinte calități constante pe intreaga durată a sezonului de plantări”, se arată în documentația procedurii.

Prevederea bugetară a procedurii este de 201.600 de lei, fără TVA, adică 40.000 de euro. Procedura a fost câștigată de către societatea Garden Store SRL. În 2020, SPI a cumpărat pământ pentru gazonul din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *