Prima pagină » Local » Primăria Iași cumpără noi parcometre în oraș! Iată unde vor fi montate noile dispozitive de 85 de mii de euro
Primăria Iași cumpără noi parcometre în oraș! Iată unde vor fi montate noile dispozitive de 85 de mii de euro

Primăria Iași cumpără noi parcometre în oraș! Iată unde vor fi montate noile dispozitive de 85 de mii de euro

06 mai 2022, 02:00, 4 ,
Vlad Rotaru în Local

Primăria Iași va investi în 14 noi parcometre pentru parcările publice din municipiu. Aparatele vor înlocui mai multe dispozitive ieșite din garanție din parcările publice cu plată din municipiul Iași

Serviciul de Administrare Parcări din cadrul municipalității ieșene va achiziționa mai multe parcometre noi în perioada următoare. Serviciul aflat în gestionarea primăriei va investi în achiziția de parcometre, suma alocată fiind de 420 mii lei (85.000 euro). Conform caietului de sarcini, vor fi achiziționate 14 astfel de parcometre ce vor fi montate în parcările publice cu plată din municipiul Iași. Ofertele pot fi depuse până la 26 mai 2022.

Primăria Iași cumpără noi parcometre cu 85 de mii de euro

Achiziția prevede furnizarea, montarea și punerea în funcțiune de parcometre în municipiul Iași, în calcul fiind luate 14 astfel de bucăți. În prezent, în municipiul Iași sunt 20 de parcometre montate în parcările publice cu plată. Dintre acestea, 10 au ieșit din garanție, acestea urmând a fi înlocuite cu altele noi.

Alte patru bucăți rămase vor fi montate în alte zone din municipiul Iași. Parcometrele vor fi montate în zone precum parcarea de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, la Cinema Victoria, la Hala Centrală, dar și în alte parcări publice din municipul Iași. Parcometrele pot fi folosite cu cardul bancar sau numerar. În plus, în ultima perioadă șoferii au reclamat faptul că nu pot folosi parcometrele, după ce acestea s-au defectat.

O nouă parcare a fost amenajată în zona centrală, lângă Catedrala Mitropolitană din Iași

Primăria a amenajat o parcare în centrul municipiului Iași, tocmai în apropiere de Catedrala Mitropolitană. Municipalitatea a amenajat alte 30 de locuri de parcare în zona centrală, pe strada Colonel Langa, pe tronsonul cuprins între Catedrala Romano-Catolică și Catedrala Mitropolitană. Spațiile au fost amenajate pe partea dinspre Catedrala Romano-Catolică, porțiunea opusă fiind în mod normal liberă. Pentru taxarea conducătorilor auto în zonă va fi amplasat și un parcometru. În acest moment, sunt 16 parcări publice cu plată în municipiul Iași, majoritatea fiind amplasate în zona centrală.

Un nou regulament pentru parcarea autoturismelor în municipiul Iași

Recent, Consiliul Local Iași a aprobat și un nou regulament destinat parcărilor publice și celor de reședință din oraș. Noul regulament prevede și sancțiuni pentru ocuparea abuzivă a locurilor de parcare publice. Cele mai mari sancțiuni le riscă șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Aceștia se pot alege cu o amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei.

„Contractele de închiriere asigură titularilor acestora locul de parcare în intervalul orar 16:00-8:00, excepție făcând zilele de sâmbătă și duminică și zilele de sărbători legale, când dreptul de utilizare este de 24/24 ore. Subînchirirea locurilor de parcare este interzisă”, se mai arată în noul regulament pentru parcările din Iași.

Noile parcometre aduse de Primăria Iași vor fi montate începând din toamna acestui an, conform caietului de sarcini.

Comentarii
  • Marius Gradinariu

    Când faceți o parcare de la zero?

  • Suntem in 2021 ?

    In alte orase plata se face prin aplicatii IT sau prin SMS…noi am ramas in secolul trecut…

  • Nu a facut nimic acesta putoare de la primarie, a blocat strazi, le-a ingustat, a pus taxe aberante, a dat autorizatii de blocuri intre case, a poluat tot Copoul, etc,etc si nimeni din DNA nu face nimic. Va trebui luat atitudine de izolare si acesta sa-i fie ultimul mandat. Asta daca DNA va scoate totusi dosarele de sub birou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *