Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași cumpără măști de protecție pentru elevii din mediul preuniversitar! Contractul este de 400.000 de euro

Primăria Iași cumpără măști de protecție pentru elevii din mediul preuniversitar! Contractul este de 400.000 de euro

02 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Primăria Iași cumpără măști de protecție pentru elevi. Peste 1,5 milioane de măști vor fi împărțite unităților de învățământ din mediul preuniversitar. Achiziția este programată după începerea anului școlar 2020-2021

Primăria Iași cumpără măști de protecție pentru elevi. Pe data de 08.10.2020 este programată licitația pentru achiziția unui număr de 1.530.000 măști chirurgicale, care vor fi folosite pe perioada pandemiei de COVID-19. Asta în condițiile în care anul școlar începe pe data de 14.09.2020. Costurile au o valoare estimată de 1.932.773 lei, fără TVA, a proximativ 400.000 euro. Pentru elevii din clase 0 – IV vor fi furnizate 980.000 de măști, de dimensiuni reduse, care să se potrivească cu fața elevilor. Pentru eleviii din clasele V – XII se va asigura un necesar de 550.000 măști.

Primăria Iași cumpără măști de protecție pentru elevi care trebuie să îndeplinească o serie de specificații tehnice

Măștile chirurgicale trebuie să aibă un procent de filtrare de minimum 95 la sută.

„Pentru produsele care fac obiectul prezentei achiziții, se solicită următoarele caracteristici minimale: confecționată din 3 straturi – stratul alb din interior este fabricat din polipropilen și are rolul de a absorbi umiditatea în timpul utilizării, stratul din mijloc este fabricat dintr-un material filtrant și acționează ca o barieră împotriva virusurilor, stratul colorat din exterior este impermeabil și are rol de protecție. Materialul este tratat cu o substanță specială, care previne intrarea microbilor în tractul respirator. Sistemul de ajustare din zona nasului este confecționat din metal, pentru a se adapta perfect la forma feței. Sistemul de prindere este realizat din fire elastice din poliester și spandex. Procentul de filtrare, de minimum 95 la sută, pentru particule de 3 microni (clasificată ca fiind mască medicală de tip 1) – protecție împotriva particulelor de praf, protecție bacteriană, protecție împotriva particulelor inhalate cât și expirate”, se arată în descrierea produselor.

Municipalitatea organizează o licitație și pentru construirea unei parcări supraterane

Primăria Iași promite și construirea unei parcări publice supraterane, investiția reprezentând o premieră. După mai multe tentative de asociere cu mediul privat, municipalitatea a hotărât să investească în parcări cu fonduri de la bugetul local. Pe data de 29.09.2020 este programată o lictație pentru proiectare și execuție a unei parcări supraterane, pe strada Mușatini nr.57, cartierul Alexandru cel Bun. Investiția are o valoare estimată de 8.035.710 lei, fără TVA, aproximativ 1,7 milioane euro.

„În ultimii ani, a fost înregistrată o creștere semnificativă a numărului de autoturisme în municipiul Iași. Lipsa locurilor de parcare a devenit tot mai acută. În zonele rezidențiale din oraș nu există la momentul de față decât parcaje supraterane la nivelul solului. Având în vedere numărul mare de locuitori ai cartierului Alexandru cel Bun, a apărut necesitatea executării unui parcaj etajat în acest cartier”, se arată în descrierea situației actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *