Prima pagină » Local » Primăria Iași cumpără generatoare electrice pentru orașul Cernăuți, din Ucraina. Se vor plăti 84 de mii de euro
Primăria Iași cumpără generatoare electrice pentru orașul Cernăuți, din Ucraina. Se vor plăti 84 de mii de euro

Primăria Iași cumpără generatoare electrice pentru orașul Cernăuți, din Ucraina. Se vor plăti 84 de mii de euro

19 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Primăria Iași va aloca 84 de mii de euro pentru achiziția unor generatoare electrice ce vor fi trimise în zonele de conflict din Ucraina. Municipalitatea va deconta banii pentru trei generatoare care vor ajunge la Cernăuți, în țara vecină.

Primăria Iași va achiziționa generatoare electrice care vor fi trimise în perioada următoare în orașul Cernăuți, din Ucraina. Suma decontată de municipalitatea ieșeană este de 420.168 lei (84 de mii de euro). Procedura a fost lansată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, ofertele urmând a fi depuse pănă la data de 29 martie 2022. Ofertele vor fi evaluate până în luna iulie, 2022.

Primăria Iași cumpără generatoare pentru refugiații din Ucraina

Municipalitatea a explicat și cum s-a ajuns la achiziția acestor geeratoare. Primăria Iași va cumpăra trei bucăți, din care două vor avea o putere de 120 kw, iar unul va avea o putere de 160 kw.

”Având în vedere înțelegerea de cooperare dintre Municipiul Iași și orașul Cernăuți, precum și solicitatea Primăriei orașului respectiv privind acordarea de asistență umanitară ca urmare a instituirii Stării de Război pe teritoriul Republicii Ucraina, achiziția de generatoare electrice este necesară și oportună”, se arată în caietul de sarcini a procedurii. Garanția acestor generatoare va fi de 24 luni, conform contractului.

Bunuri de la ieșeni, trimise în orașul Cernăuți

În urmă cu câteva zile, Primăria Iași și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au încheiat un protocol legat de furnizarea unor ajutoare către orașul Cernăuți. Astfel, mai multe ajutoare au fost trimise de Primăria Iași pentru refugiați, la Cernăuți ajungând cinci autocamioane, un antemergător, un autoturism de primă intervenție și comandă cu ajutoare umanitare. În plus, Primăria a alocat și 500 de mii de lei pentru Primăria Cernăuți, ca sprijin pentru refugiații ucraineni afectați de conflictul militar din Ucraina.

Astăzi, 19 martie 2022, va pleca un nou transport de ajutoare pentru Ucraina, mașinile urmând a pleca din fața Pieței Independenței. Transportul va fi organizat în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași.

Centru pentru refugiați deschis în cartierul CUG

Primăria a amenajat o tabără temporară pentru refugiații din Ucraina la Centrul Tehnologic Regional Iași, din zona cartierului CUG. Municipalitatea a încheiat un protocol cu ISU Iași legat de funcționarea taberei respective.

”Se aprobă înființarea taberei temporare de cazare și asistență umanitară la Centrul Tehnologic Regional Iași, cu sediul în Municipiu, Șoseaua Nicolina, nr.141. Scopul înființării taberei este reprezentat de cazarea pe perioada staționării temporare a cetățenilor străini sau apatrizi, aflați în situații deosebite și care nu solicită o formă de protecție conform Legii nr.122/2006 privind azilul în România”, se arată în proiectul de hotărâre.

Cei de la Primăria Iași au arătat că pe lângă generatoarele trimise în Ucraina, în zilele umătoare vor mai direcționa și alte produse spre țara vecină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`