Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași cumpără echipamente pentru modernizarea zonei C.A. Rosetti! Au fost depuse 3 oferte pentru suma de 766.000 de euro

Primăria Iași cumpără echipamente pentru modernizarea zonei C.A. Rosetti! Au fost depuse 3 oferte pentru suma de 766.000 de euro

12 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Municipalitatea ieșeană cheltuie 766.000 euro pentru echiparea zonei de agrement C.A. Rosetti. Pentru prima etapă de lucrări s-a încheiat un contract de 1,5 milioane de euro. Vor fi amenajate cișmele, balansoare, bazin decorativ, elemente pentru pista skate, adăpost pentru biciclete etc.

Zona C.A. Rosetti intră în etapa de modernizare. Primăria Iași cumpără echipamente pentru utilarea zonei. Recent, a fost demarată licitația pentru achiziția echipamentelor, procedură cu o prevedere bugetară de 3.679.900, fără TVA, aproape 766.000 euro. La licitație au fost depuse 3 oferte din partea asocierii CNC Romcenter SRL – New Begining Constructions Company SRL – David Mag Irones SRL, asocierii Ischia SRL – Con Ted Company SRL și Casrep SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Obiectiv general: creșterea suprafețelor verzi din cadrul zonelor urbane reprezintă o acțiune strategică propusă și în cadrul Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României Orizonturi 2013 – 2020 – 2030, care propun următoarele: stabilirea și aplicarea planurilor de măsuri pentru realizarea centurilor verzi galbene (spații verzi și terenuri agricole) în jurul orașelor de rangul I și II; mărirea suprafețelor de spații verzi intravilane cu 10 la sută pentru atingerea unui indicator de minimum 15 metri pătrați pe locuitor”, sunt câteva dintre obiectivele proiectului.

Primăria Iași cumpără echipamente din ce în ce mai diversificate

Conform caietului de sarcini, zona de agrement C.A. Rosetti va fi utilată cu bănci, cișmele, balansoare, bazin decorativ, elemente pentru pista skate, adăpost pentru biciclete, stâlpi de iluminat, aparat de fitness, bicicletă pentru persoane cu dizabilități, stații pentru exerciții laterale și multe altele.

„Toate produsele trebuie să fie noi, fabricate în anul livrării, cel mult în anul anterior. Furnizorul are obligația de a garanta că niciunul dintre produsele furnizate prin contract nu va avea niciun defect de execuție sau de material. Dacă produsele achiziționate nu satisfac aceste condiții, beneficiarul va solicita înlocuirea acestora. Furnizorul va instrui beneficiarul sau reprezentantul acestuia cu privire la exploatarea produselor și echipamentelor și va preda documentele necesare în acest sens”, se arată în documentația procedurii.

Firma lui Cornel Brânză a câștigat contractul de realizare a lucrărilor de execuție pe C.A. Rosetti

Con Ted Company SRL, firma condusă de omul de afaceri Cornel Brânză, a câștigat licitația pentru realizarea primei etape de modernizare a zonei C.A. Rosetti, contract cu o valoare de 1,5 milioane de euro. Acum, omul de afaceri speră să prindă și contractul pentru livrarea echipamentelor. Zona va beneficia de o grădină de acces, locuri de joacă, zonă de recuperare și fitness, zonă de relaxare pe gazon – meditație, yoga, zonă de jocuri statice pasive, teren de mini-golf, zonă Parkour, skate, patinoar, tiroliană etc. Primăria Iași a emis ordinul de începere a lucrărilor. Lucrările sunt finanțate prin intermediul fondurilor europene. Con Ted Company SRL a câștigat și contractul pentru revitalizarea unui număr de 5 terenuri virane din Iași situate în mijlocul cartierelor din oraș. Este vorba despre str. Egalității, nr. 27A, Aleea Prof. I. Simionescu, nr. 16A, str. Bradului, nr. 17A, str. Romană, nr. 37B și str. Butnari, nr.13A. Contractul are o durată de 30 de luni de la semnare și o valoare 1 milion de euro. Suma a fost accesată tot prin fonduri europene.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`