Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași cumpără dale de cauciuc pentru locurile de joacă pentru copii! Contractul este de 100.000 de euro
Primăria Iași cumpără dale de cauciuc pentru locurile de joacă pentru copii! Contractul este de 100.000 de euro

Primăria Iași cumpără dale de cauciuc pentru locurile de joacă pentru copii! Contractul este de 100.000 de euro

17 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Pardoseala locurilor de joacă din Iași va fi schimbată acolo unde se impune. SPI, societatea din subordinea Primăriei Iași, se va ocupa de organizarea achiziției. Furnizorii pot primi și 100.000 de euro. Oferta cu prețul scăzut va fi declarată câștigătoare

Municipalitatea ieșeană continuă campania de achiziții, de data asta și prin Servicii Publice Iași (SPI) SA, societate subordonată. Pe data de 29.03.2021, SPI organizează o licitație pentru achiziția unui lot de dale de cauciuc, ce urmează să fie montate în incinta locurilor de joacă pentru copii. Valoarea estimată a contractului este de 462.600 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta operatorilor economici cu prețul cel mai mic.

„Dalele din cauciuc trebuie să respecte pe cât posibil, fără abateri semnificative, forma, aspectul și dimensiunile menționate în caracteristicile tehnice; produsele neconforme sau cu abateri evidente, dimensiune, model, culoare, material, dau dreptul comisiei de evaluare de a respinge oferta după ședința de verificare a propunerilor tehnice, ca fiind neconformă. Totodată, pentru dalele din cauciuc se precizează următoarele: trebuie să fie fabricate din cauciuc EPDM (Etilen – Propilen – Dien – Monomer) cu grosimea de 1 cm, la partea superioară colorată roșu și SBR (Styrene – Butadiene – Rubber) de 4 cm la partea inferioară, dalele din cauciuc trebuie să aibă dimensiunile de 500 x 500 x 50 mm”, se arată în caietul de sarcini.

În anul 2020, SPI a organizat o licitație pentru achiziția de pavele și borduri.

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru

SPI va achiziționa dalele în funcție de necesități. Garanția produselor trebuie să fie de 24 de luni. Va fi comandată o cantitate maximă de 12.000 dale din cauciuc și 48.000 de conectori de fixare.

„Pentru siguranța și confortul copiilor în spațiile de joacă, precum și pentru respectarea legislației și a normelor europene în vigoare, Servicii Publice Iași SA intenționează să achiziționeze dale din cauciuc cu dimensiunile 50 x 50 x 5 cm conform cantităților și specificațiilor. Produsele livrate nu trebuie să reprezinte și să producă surse de: poluare a apelor, poluare a aerului, zgomot si vibrații, radiații, poluare a solului și subsolului, poluare a ecosistemelor terestre și acvatice, poluare a așezărilor umane și a altor obiective de interes public, substanțe toxice”, se mai arată în documentația procedurii.

SPI a încheiat contractul pentru achiziția mai multor cantități de pământ

Totodată, recent, SPI a finalizat altă licitație, pentru achiziția mai multor cantități de turbă blondă, necesare pentru dezvoltarea plantelor din pepiniera amenajată în Zona Tudor Neculai. Prevederea bugetară a procedurii este de 201.600 lei, fără TVA, adică 40.000 de euro. Procedura a fost câștigată de către societatea Garden Store SRL. Necesarul este de 657.000 de litri. Turba se poate furniza și în saci cu o capacitate de 250 de litri. SPI are dreptul să verifice calitatea produselor furnizate, prin analize de laborator sau teste pentru determinarea conformității.

„Substratul de cultură pe bază de turbă blondă îmbunătățită solicitat trebuie să fie de înaltă calitate, complet fertilizat pentru asigurarea dezvoltării plantelor aflate în faza de babyplant și trebuie să prezinte calități constante pe întreaga durată a sezonului de plantări”, se arată în documentația procedurii.

În 2020, SPI a cumpărat pământ pentru gazonul din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *