Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași construiește o nouă clădire în Parcul Copou! A fost semnat contractul pentru proiectarea imobilului
Primăria Iași construiește o nouă clădire în Parcul Copou! A fost semnat contractul pentru proiectarea imobilului

Primăria Iași construiește o nouă clădire în Parcul Copou! A fost semnat contractul pentru proiectarea imobilului

21 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

În Parcul Copou urmează să fie construită o clădire cu 3 etaje. Reprezintă o extindere pentru imobilele unde funcționează Casa de Cultură „Mihai Ursachi”. O firmă din Suceava a câștigat contractul pentru realizarea serviciilor de proiectare

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” va fi extinsă de Primăria Iași. Recent, a fost finalizată licitația pentru realizarea serviciilor de proiectare. Din 8 oferte a fost desemnată câștigătoare propunerea financiară a societății Etalon Pol Consult SRL, din Suceava. Valoarea contractului a ajuns la 74.000 lei, fără TVA, în condițiile în care estimarea municipalității a fost de 135.000 de lei, fără TVA. Societatea este condusă de doi asociați: Sergiu Gabriel Dascălu și Iuliana Agnesca Dascălu. Firma are 6 angajați, iar în 2019 a înregistrat o cifră de afaceri de 526.740 de lei.

„Primăria Municipiului Iași intenționează realizarea unui obiectiv cultural semnificativ și reprezentativ în Parcul Copou, dar în același timp semnificativ și reprezentativ pentru Municipiul Iași. Arhitectura propusă trebuie să devină un model pentru progresul estetic pe care Primăria Iași dorește să-l configureze și să-l promoveze, astfel încât patrimoniul construit să poată fi îmbunătățit prin realizări contemporane de valoare. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de facilitarea de cultură prin mărirea și diversificarea posibilităților Casei de Cultură «Mihai Ursachi» de a organiza evenimente culturale. În același timp, împreună cu Muzeul «Mihai Eminescu» și Editura «Junimea», proiectul contribuie la configurarea unui centru cultural de mare importanță și prestigiu pentru Iași”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași construiește o clădire cu 3 etaje, unde va fi amenajat un amfiteatru

Cele două corpuri deja existente la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” vor fi extinse cu o clădire nouă cu regimul de înălțime P+3E. Mai precis, va fi înființat un amfiteatru al artelor. În proiect sunt cuprinse și recompartimentările din clădiri.

„Amfiteatrul artelor este un cub de beton armat, incluzând termoizolația, cu latura de 13×13 m la exterior și cu înălțimea de 13,45 m. Acest amfiteatru se dezvoltă adiacent unei circulații verticale cu atrium și este destinat expozițiilor itinerante și evenimentelor culturale diverse, inclusiv spectacole de teatru experimental. Suprafața construită a amfiteatrului artelor este de 169 mp, iar cea construită desfășurată este de 676 mp”, se arată în documentația procedurii.

Ultimul etaj este rezervat pentru birourile directorului, contabilului-șef și al secretarei.

Municipalitatea construiește și un centru destinat țiganilor din zona Cicoarei

Totodată, Primăria Iași a lansat altă licitație pentru construirea unui centru multifuncțional din zona Cicoarei, destinat țiganilor defavorizați. La licitație a depus ofertă societatea Katar Konneg SRL, din Vaslui. Firma este controlată de Bogdan Cioncu, care a administrat în trecut hotelul Traian din centrul Iașului. La procedură a mai participat și asocierea de firme Con Ted Company SRL – Rimoldo Consulting Group SRL. Valoarea estimată a lucrărilor este de 12.554.467 lei, fără TVA, aproape 2,6 milioane de euro.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Investiția va fi realizată pe un teren de 7.700 metri pătrați situat pe strada Nădejde, nr. 30. Clădirea va avea o suprafață construită desfășurată de 3.159 metri pătrați. Include o sală de spectacole cu 120 locuri și o sală de sport cu o capacitate de 150 de persoane. Mai mult, vor fi amenajate două săli de muzică. Investiția va fi realizată chiar lângă actualul Ștrand Municipal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`