Prima pagină » Local » Primăria Iași construiește 3 bazine de înot! A fost stabilită lista unităților de învățământ
Primăria Iași construiește 3 bazine de înot! A fost stabilită lista unităților de învățământ

Primăria Iași construiește 3 bazine de înot! A fost stabilită lista unităților de învățământ

21 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Trei grădinițe din municipiul Iași vor beneficia de bazine de înot. Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor este programată la mijlocul lunii iulie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Municipalitatea ieșeană anunță investiții în infrastructura preșcolară. Astfel, pe data de 11.07.2022, este programată licitația pentru proiectarea și execuția unui lot de 3 bazine de înot pentru învățământul preșcolar. Valoarea estimată a investiției este de 7.090.446 lei, fără TVA, aproape 1,5 milioane de euro. Studiul de fezabilitate a fost efectuat de societatea Erm Capco Proiect SRL, din Botoșani, deținută de Eugenia Vătavu. Firma a fost înființată în 2021.

„Această investiție presupune construirea unui bazin de înot cu o suprafață construită de 178,97 mp, cu dimensiunile maxime în plan, treptele incluse de 12,26 mp x 22,60 mp, cuva va avea dimensiunea de 8,50 x 4,20 m cu o adâncime de la 0,50 m la 1,20 m. Sistemul de fundare adoptat este alcătuit din fundații tip cuzinet și talpă prevăzute la partea superioară cu o rețea de grinzi de echilibrare dispuse după direcții ortogonale. Fundațiile izolate sunt proiectate din blocuri de beton simplu cu înălțimea de 100 cm”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași a lansat licitații și pentru construirea sălilor de sport.

Primăria Iași construiește 3 bazine de înot pentru 3 grădinițe

Investiția ar urma să fie realizată pentru 3 grădinițe cu program prelungit din Iași: nr. 14 (Canta nr. 30), nr. 18 (Decebal, nr. 10), nr. 21 (Plăieșilor, nr.18).

„În prezent, în cadrul grădinițelor de pe teritoriul municipiului Iași nu se practică activități sportive într-un cadru organizat și în conformitate cu o curriculă educațională. Niciuna din unitățile de învățământ preșcolar nu are o infrastructură (săli de sport, terenuri de sport și cu atât mai puțin bazine de înot) în care se pot desfășura aceste activități. Aprovizionarea cu materiale și evacuarea deșeurilor se va efectua în baza unui program întocmit de către constructor și vizat de către cei în drept, pentru a se evita depozite nejustificate de materiale, pământ, moloz. Zona de lucru se va împrejmui, cu acces controlat, din motive de pază și protecție”, se mai arată în documentația procedurii.

Municipalitatea a alocat fonduri și pentru o grădiniță din cartierul Tătărași.

Se pregătește asfaltarea mai multor străzi din Iași

Totodată, pe data de 28.06.2022, Primăria Iași organizează licitația pentru furnizarea serviciilor de proiectare, necesare pentru reabilitarea mai multor străzi. Valoarea estimată a contractului este de 580.000 lei, fără TVA, aproape 120.000 euro. Autoritatea contractantă a stabilit lista străzilor ce se află pe lista de proiectare. Este vorba despre str. Grigore T. Popa, str. Gălățeanu, str. Eudoxiu Hurmuzaki, str. Dealul Zorilor, str. Prof. Emil Honoriu (tronson nemodernizat), stradela Valea Adâncă, str. Friederick (tronson nemodernizat), str. Fagului (tronson nemodernizat), Aleea Sadoveanu (crearea unei benzi suplimentare), str. Poligon, str. Petre Jitaru, str. Prof. Haralambie Vasiliu, str. Prof. Agricola Cardaș, str. Ciprian Porumbescu, str. Mihail Cornea, str. Fortus, str. Iftimie Bârleanu, str. Iancu Flondor, str. Caprelor, str. Dezrobirii, str. Crivăț, str. Miron Costin, str. Neculai Zamfirescu și str. Iftimie Bârleanu. Primăria Iași construiește 3 bazine de înot, după ce comisia de evaluare va alege cea mai bună ofertă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024