Prima pagină » Local » Primăria Iași cheltuie peste 7 milioane de lei pe 3 bazine de înot. Ce firme sunt interesate de aceste proiecte
Primăria Iași cheltuie peste 7 milioane de lei pe 3 bazine de înot. Ce firme sunt interesate de aceste proiecte

Primăria Iași cheltuie peste 7 milioane de lei pe 3 bazine de înot. Ce firme sunt interesate de aceste proiecte

13 iul. 2022, 02:00, 2 ,
în Local

Municipalitatea ieșeană cheltuie peste 7 milioane de lei, pentru 3 bazine de înot la grădinițe din municipiul Iași. Mai multe firme sunt interesate de aceste proiecte și au depus oferte la licitația care sa finalizat recent, urmând ca în curând să se aleagă un constructor

Primăria municipiului Iași are în derulare proiecte de peste 7 milioane de lei pentru construcția a 3 bazine de înot în cadrul unor grădinițe din municipiu. Mai multe firme sunt interesate de aceste proiecte și au depus oferte la licitația care s-a finalizat pe 11 iulie 2022. Studiile de fezabilitate au fost deja întocmite, deci următorul pas ar fi construcția propriu-zisă

Ce firme sunt interesate de aceste proiecte

Licitația pentru proiectele de executare a lucrărilor de construcție a celor 3 bazine de înot a atras mai multe firme, printre acestea se numără asocierea Pavi-Lux SRL – Constan Construct SRL, asocierea Katar Conneg SRL – Stood Project SRL și asocierea Construcții Unu SA – Sigm-Home Project SRL. Toate cele trei asocieri de companii au depus oferte la licitație și așteaptă un răspuns favorabil.

“Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construire a primelor trei bazine de acest fel are o prevedere financiară de 7.090.446,54 lei, fără TVA (8.437.631,38 lei, cu TVA) și a atras până la termenul limită, 11 iulie, trei oferte, depuse de asocierea Pavi-Lux SRL – Constan Construct SRL, asocierea Katar Conneg SRL – Stood Project SRL și asocierea Constructii Unu SA – Sigm-Home Project SRL.

Valoarea totală a investiției în fiecare bazin este estimată la 2.706.490,75 lei, fără TVA (3.216.456,53, cu TVA). Principalele cheltuieli vor fi dirijate către amenajarea terenului (111.741 lei), proiectare (187.000 lei), construcții și instalații (1.637.737,02 lei), utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj (95.632 lei) etc. Durata de execuție a proiectului este de 20 de luni”, transmit reprezentanții municipalității ieșene.

Primăria cheltuie peste 7 milioane de lei

Valoarea totală a investițiilor este de 7 milioane de lei, iar grădinițele care vor beneficia de aceste bazine de înot sunt Grădinița PP 14 (strada Canta nr. 30), Grădinița PP 18 (strada Decebal nr. 10) și Grădinița PP 21 (strada Plăieșilor nr. 18). Bazinele vor fi construite conform studiului de fezabilitate care s-a finalizat și care prevede o suprafață construită de aproape 200 de metri pătrați. Bazinul în sine va avea o adâncime maximă de 1,20 metri și minimă de 0,50 metri. În incintă vor exista și vestiare dotate cu cabine de duș și grupuri sanitare.

“Potrivit studiului de fezabilitate întocmit de ERM Capco Proiect SRL, se are în vedere construirea unui bazin cu o suprafață construită de 178,10 metri pătrați și cu dimensiuni maxime în plan cu treptele incluse de 12,45 x 22,60 metri. Cuva bazinului va avea dimensiunea de 8,45 x 4,50 metri, cu o adâncime de la 0,50 metri până la 1,20 metri. Structura este proiectată din beton armat monolit. Închiderile perimetrale sunt proiectate din cărămidă BCA cu grosime de 30 centimetri, termoizolații cu polistiren peste care se aplică o tencuială pe bază de ciment și finisați cu tencuială decorativă. Clădirea va dispune de două vestiare echipate cu dușuri și grupuri sanitare“, completează reprezentanții municipalității ieșene.

Mai multe firme sunt interesate de aceste proiecte datorită bugetului imens alocat pentru construirea bazinelor.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Proasta satului de Chirica nu-i in stare sa ridice panarama aia de bazin de inot (macar pentru juniori) din Gradinari (aici este de vina si porcul de Nichita) si el se lauda cu bazine de inot pentru kinderii de gradinita ? Dar mai intai stati, ca trebuie sa mai rupa din banul public cu studiile de fezabilitate si dupa aia daca mai ridica ceva (in visurile lui cele mai umede) si bineinteles, procentul de friptura de 10% care ii intra in buzunar. Doar vila de pe Sararie il ajunge cam 500.000 euro sa o ridice si nema credite bancare din salar, deci spaga sa traiasca.
    PS: Apropo, ieri dimineata Chirica duhnea a rakiu, fix la prima ora.

  • Primaria nu are bani si pentru strazi ??????????????
    In CUG de treizeci de ani nu s-au gasit bani ……….. pe strazile dintre blocuri ne rupem picioarele pe betoanele turnate de regimul comunist .
    Vrem si innot, vrem si panselute , dar apa care se infiltreaza prin betoanele sparte ajunge in subsolurile blocurilor si toata averea noastra, cate un apartament la bloc , se distruge!
    Daca va mai intereseaza votul nostru , va rugam mai amintiti-va si de problemele noastre dle primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024