Prima pagină » Local » Primăria Iași cheltuie peste 4,2 milioane de lei pentru mobilierul din laboratoarele de științe! Procedura de licitație a fost lansată
Primăria Iași cheltuie peste 4,2 milioane de lei pentru mobilierul din laboratoarele de științe! Procedura de licitație a fost lansată

Primăria Iași cheltuie peste 4,2 milioane de lei pentru mobilierul din laboratoarele de științe! Procedura de licitație a fost lansată

12 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Iași cheltuie peste 4,2 milioane de lei pentru achiziționarea mobilierului din laboratoarele de științe. Mai exact, din cele de fizică, chimie, biologie și multidisciplinare

Administrația publică locală a lansat în cursul zilei de ieri, 11 octombrie 2024, procedura de licitație privind „Furnizare si montaj mobilier specific – dotare laboratoare de știinte (fizică, chimie, biologie, multidisciplinar), cabinete școlare, cabinete de asistență psihopedagogică și ateliere de practică din unitățile de învățământ preuniversitar din Municipiul Iași”

Primăria Iași cheltuie peste 2,4 milioane de lei pentru mobilierul din laboratoarele de științe

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), firmele interesate de contractul în valoare de 4.267.410,54 lei, fără TVA, au posibilitatea depunerii ofertelor financiare până, cel târziu, la data de 19 noiembrie 2024, ora 15:00.

„Proiectul este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C15 Educație UAT. Municipiul Iași implementează proiectul Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Iași. Proiectul este finanţat prin Componenta C15 – Educație din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Obiectivul General al Proiectului îl reprezintă crearea unui mediu de învățare calitativ, la standarde europene, pentru beneficiarii finali – unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Iași, prin dotările cu mobilier modern menite să faciliteze procesul de învățare și să creeze oportunitățile necesare pentru creșterea performanțelor școlare. Proiectul vizează și dotarea cu mobilier a unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Iași, întrucât contribuie în mod decisiv la creșterea calității actului didactic, la creșterea performanțelor școlare ale elevilor, dar și la sporirea confortului și siguranței resimțite de către aceștia. Proiectul vizează dotarea cu mobilier specific al laboratoarelor de științe (fizică, chimie, biologie, multidisciplinar), cabinetelor școlare, cabinetelor de asistență psihopedagogică și atelierelor de practică din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Iași, în conformitate cu ordinele emise de Ministerul Educației, cu privire la dotarea minimală a respectivelor unități de învățământ pentru a contribui la creșterea calității actului didactic, la creșterea performanțelor școlare ale elevilor, dar și la sporirea confortului și siguranței resimțite de către aceștia. Astfel, vor fi dotate cu mobilier un număr de 53 de unități de învățământ preuniversitar din municipiul Iași”, se arată în documentele publicate.

Licitația privind achiziționarea materialelor didactice din unitățile de învățământ din Iași a fost anulată

Contractul avea o prevedere bugetară de 1.967.560 de lei, fără TVA. În cadrul procedurii de licitație a fost depusă o singură ofertă financiară, cea a firmei Europe One Dream Trend SRL, administrată de un cetățean turc, Unal Esat, însă societatea a decis să își retragă oferta.

„Având în vedere faptul că oferta depusă de Europe One Dream Trend SRL a fost retrasă și nu este admisibilă, devin aplicabile prevederile art. 212 alin. (1) lit. (a), conform căruia autoritatea contractantă are obligația de a anula procedura”, se arată pe SEAP.

Dacă licitația se finaliza, iar societatea era declarată câștigătoare, aceasta ar fi trebuit să furnizeze echipamentele sportive și materialele didactice în 40 de unități de învățământ din Iași.

Primăria Iași cheltuie peste 4,2 milioane de lei pentru achiziționarea mobilierului din laboratoarele de științe. Mai exact, din cele de fizică, chimie, biologie și multidisciplinare. Administrația publică locală a lansat, pe data de 11.10.2024, procedura de licitație pe SEAP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`