Prima pagină » Local » Primăria Iași cheltuie peste 140.000 de lei pentru actualizarea proiectului de modernizare a Cinematografului Dacia. Contractul a fost semnat cu o firmă din Iași

Primăria Iași cheltuie peste 140.000 de lei pentru actualizarea proiectului de modernizare a Cinematografului Dacia. Contractul a fost semnat cu o firmă din Iași

30 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Iași plătește peste 140.000 de lei pentru actualizarea proiectului de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Cinematograful Dacia

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, Primăria Iași a încredințat direct contractul firmei Sigm Home Projects SRL, administrată de Elena Irina Teslărașu. Obiectul acestuia este „Servicii de proiectare privind adaptarea documentației tehnice la condițiile ISU pentru obiectivul de investiții «Reabilitare, modernizare, extindere și dotare cinematograf Dacia»”.

Primăria Iași cheltuie peste 140.000 de lei pentru actualizarea proiectului de modernizare a Cinematografului Dacia

Contractul încheiat între firma Sigm Home Projects SRL și Primăria Municipiului Iași valorează 124.000 de lei, fără TVA, adică 147.560 de lei, cu TVA inclus. Iar finanțarea va fi asigurată prin bugetul local. Durata contractului pentru serviciile de proiectare va fi de 60 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Scopul serviciilor de proiectare de specialitate din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție «Reabilitare, modernizare, extindere și dotare cinematograf Dacia» este de a asigura adaptarea proiectului inițial la noile condiții impuse prin avizul ISU, cu respectarea legislației specifice în vigoare. Construcția este situată în cartierul Alexandru cel Bun, respectiv Piața Voievozilor, numărul 14, fiind învecinată cu frontul de locuințe colective. Accesul în cinematograf se realizează din pietonalul «Piața Voievozilor» prin intermediul porticului aflat sub zona de locuințe colective. În partea de est și vest a clădirii destinate cinematografului se află o zonă de locuințe colective, ce dezvoltă în parterul acestora spații destinate comerțului. La sud-vestul cinematografului, o zonă de locuințe colective se dezvoltă la parterul acestora ca spații destinate comerțului. La sud-vest, cinematograful se află în vecinătatea terenurilor de sport ale Școlii Generale nr. 13. Suprafața terenului este de 998.40 mp (se va concesiona suprafața de teren necesară extinderii)”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Proiectul de reabilitare a cinematografului Dacia este de peste 12.000.000 de lei

În luna decembrie 2023 a fost semnat contractul de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Cinematografului Dacia între Municipiul Iași și firma Amina & S Group LLC – Sucursala Iași, care are o durată de execuție de 18 luni de la data ordinului de începere. Valoarea proiectului este de 12,493,811.45 lei, fără TVA, respectiv 14.867.635,62 lei cu TVA, suma necesară investiției provenind dintr-un împrumut contractat de Municipiul Iași de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Încă din anul 2017, Primăria Municipiului Iași a preluat în administrare mai multe cinematografe, printre care și Cinema Dacia, construit în perioada 1984-1987. În ședința din 21 martie 2019, consilierii locali au adoptat și o hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate cu elemente de documentație de avizare a lucrărilor de intervenție, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Cinematograf «Dacia»”.

Prin intermediul proiectului se propune amenajarea unor spații pentru recuzită și pentru actori, precum și reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii pentru a respecta standardele și cerințele actuale, inclusiv realizarea unei rezerve de apă, în conformitate cu legislația și normativele în vigoare.

Primăria Iași plătește peste 140.000 de lei pentru actualizarea proiectului de „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Cinematograful Dacia”. O firmă din Iași a semnat contractul.

Comentarii
  • Se spala bani chirica și varu apreotesei sunt de vina

  • Gelu dela Reșița

    Chirică, noi ăștia care mergem pe străzi găurite și prăfuite îți urăm multe contracte cu duamna Teslărașu pe cameră la Dr. Vicol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *