Prima pagină » Local » Primăria Iași cheltuie peste 1.900.000 de lei pentru echipamentele sportive din unitățile de învățământ. Procedura de licitație a fost lansată
Primăria Iași cheltuie peste 1.900.000 de lei pentru echipamentele sportive din unitățile de învățământ. Procedura de licitație a fost lansată

Primăria Iași cheltuie peste 1.900.000 de lei pentru echipamentele sportive din unitățile de învățământ. Procedura de licitație a fost lansată

10 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Primăria Iași cheltuie peste 1.900.000 de lei pentru achiziționarea echipamentelor din sălile de sport ale unităților de învățământ din Iași

Municipalitatea a publicat procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pe data de 9 iulie 2024. Obiectul contractului este „Furnizare și instalare echipamente și aparatură sportivă, materiale didactice specifice desfășurării activităților sportive din sălile de sport din unitățile de învățământ preuniversitar”.

Primăria Iași cheltuie peste 1.900.000 de lei pentru echipamentele sportive din unitățile de învățământ

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, firmele interesate de contract pot depune ofertele financiare până la data de 13 august 2024, ora 15.00. Prevederea financiară este de 1.967.560 de lei, fără TVA.

„Principalul beneficiu anticipat de către Autoritatea contractantă este dezvoltarea unei infrastructuri educaționale de calitate la nivelul Municipiului Iași, a unui sistem de educație echitabil și a unor servicii esențiale privind oferta educațională, inclusiv prin dotarea cu echipamente și aparatură sportivă și alte materiale didactice specifice desfășurării activităților sportive din 40 de săli de sport în unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Iași. Proiectul are ca obiectiv general și obiective specifice, este complementar cu obiectivele PNRR, pilonul VI, conducând la creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional ieșean prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare ale forței de muncă, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incisiv. În cadrul prezentei achiziții, produsele și materialele încorporate ce urmează a fi achiziționate trebuie să fie noi, nefolosite, de asemenea, vor fi oferite cele mai recente modele”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Două grădinițe din Iași vor fi refăcute prin Programul Național de Investiții

Primăria Municipiului Iași a anunțat recent că a fost semnat contractul de finanțare pentru refacerea celor două grădinițe. Valoarea finanțării obținute de municipalitate depășește 8 milioane de lei.

„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației ne-a anunțat oficial că a fost semnat contractul de finanțare, prin Programul Național de Investiții «Școli Sigure și Sănătoase», a lucrărilor de consolidare a imobilelor cu risc seismic a două grădinițe din municipiul Iași. Este vorba, mai întâi, despre Corpul A al Grădiniţei cu Program Normal nr. 21, din șoseaua Națională nr. 45, parte din structura Școlii Gimnaziale «Alexandru cel Bun». Clădirea, cu o suprafață desfășurată de 466,67 metri pătrați, a fost construită în anul 1945. Dat fiind riscul seismic constatat de experți și al autodemolării, activitatea grădiniței, cu cei 46 de preșcolari, a fost relocată în cursul anului trecut. Valoarea finanțării obținute de Primăria Municipiului Iași, prin programul menționat, este de 6.900.033,82 lei, fără TVA, respectiv 8.211.040,25 lei, cu TVA. De fonduri prin același, de program vor beneficia și lucrările la Corpurile C1 (Tronsoanele 1 și 2) și C2 (Tronsonul 3) ale Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 11, din strada Țuțora, nr. 3, din structura organizatorică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 12. Clădirile, cu o suprafață desfășurată de 648 de metri pătrați, au fost construite în 1967. Activitatea personalului didactic și a celor 60 de preșcolari a fost relocată în urmă cu doi ani, după ce expertizele au demonstrat faptul că imobilele nu sunt sigure. Valoarea finanțării obținute pentru această grădiniță este de 11.817.806,40 lei, fără TVA, respectiv 14.063.189,62 lei, cu TVA”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Primăria cheltuie peste 1.900.000 de lei pentru achiziționarea echipamentelor din sălile de sport ale unităților de învățământ din Iași. Procedura de licitație a fost lansată pe data de 9 iulie 2024, pe SEAP.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *