Prima pagină » Local » Primăria Iași cheltuie 75.000 de euro pe semințe de gazon! Firma de întreținere spații verzi va amenaja parcurile din oraș
Primăria Iași cheltuie 75.000 de euro pe semințe de gazon! Firma de întreținere spații verzi va amenaja parcurile din oraș

Primăria Iași cheltuie 75.000 de euro pe semințe de gazon! Firma de întreținere spații verzi va amenaja parcurile din oraș

26 mai 2022, 02:00, 1 ,
Ciprian Boaru în Local

Firma de întreținere spații verzi a Primăriei Iași organizează o licitație pentru furnizarea mai multor cantități de semințe de gazon. Procedura este programată la începutul lunii iunie 2022

Servicii Publice Iași (SPI) SA, firmă din subordinea Primăriei Iași, lansează o nouă sesiune de achiziții. Pe data de 06.06.2022 este programată licitația pentru furnizarea mai multor loturi de semințe de gazon. Valoarea estimată a contractului este de 375.000 lei, aproape 75.000 euro.

„Materialul semincer trebuie să fie curat, fără impurități și cu o putere de germinare mare. Semințele trebuie să fie uniforme. Materialul trebuie să fie format din semințe selecționate, din specii caracteristice tipului de gazon (soare, umbră, fin, sport) necesar diferitelor amenajări în parcuri, scuaruri, aliniamente stradale. În compoziția sa trebuie să fie utilizate semințe de specii de ierburi rezistente la clima noastră. Produsul va fi însoțit de: declarație de conformitate, de fișa tehnică a produsului și garanția produsului care trebuie să fie de minimum 3 ani de la data livrării”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. SPI a cumpărat și mai multe loturi de pietriș și nisip.

Primăria Iași cheltuie 75.000 euro pe semințe de gazon

SPI a stabilit un necesar maxim de 25.000 kilograme de semințe.

„Fiecare livrare va fi însoțită de pașaport/certificat fitosanitar pentru speciile prevăzute de legislația fitosanitară și de certificat de calitate eliberat de furnizor. Materialul livrat trebuie să fie ambalat în saci de hârtie de maximum 50 kg, sigilați și etichetați clar, cu toate detaliile privind identificarea lui, conform cerințelor solicitate. Acceptarea finală se va face în momentul în care materialul semincer corespunde cerințelor prevăzute în caietul de sarcini (materialul săditor trebuie să fie liber de virusuri, organisme similare sau boli și să nu prezinte organisme dăunătoare). În cazul în care materialul semincer nu corespunde cerințelor prevăzute in caietul de sarcini, acesta  va fi returnat și apoi înlocuit cu unul corespunzător în termen de 5 zile lucrătoare”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Iași a cheltuit sume importante pe rulourile de gazon.

Mai multe drumuri din Iași vor fi reabilitate

Totodată, municipalitatea ieșeană pregătește noi investiții în infrastructura din oraș. Astfel, pe data de 28.06.2022 este programată licitația pentru furnizarea serviciilor de proiectare, necesare pentru reabilitarea mai multor străzi. Valoarea estimată a contractului este de 580.000 lei, fără TVA, aproape 120.000 euro. Autoritatea contractantă a stabilit lista străzilor ce se află pe lista de proiectare.

Este vorba despre str. Grigore T. Popa, str. Gălățeanu, str. Eudoxiu Hurmuzaki, str. Dealul Zorilor, str. Prof. Emil Honoriu (tronson nemodernizat), stradela Valea Adâncă, str. Friederick (tronson nemodernizat), str. Fagului (tronson nemodernizat), Aleea Sadoveanu (crearea unei benzi suplimentare), str. Poligon, str. Petre Jitaru, str. Prof. Haralambie Vasiliu, str. Prof. Agricola Cardaș, str. Ciprian Porumbescu, str. Mihail Cornea, str. Fortus, str. Iftimie Bârleanu, str. Iancu Flondor, str. Caprelor, str. Dezrobirii, str. Crivăț, str. Miron Costin, str. Neculai Zamfirescu și str. Iftimie Bârleanu. Primăria Iași cheltuie 75.000 euro pe semințe de gazon după ce a încheiat și alte contracte cu firmele furnizoare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *