Prima pagină » Local » Primăria Iași cheltuie 40.000 de euro pe un container cu rastele pentru biciclete
Primăria Iași cheltuie 40.000 de euro pe un container cu rastele pentru biciclete

Primăria Iași cheltuie 40.000 de euro pe un container cu rastele pentru biciclete

13 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Un container cu rastele pentru biciclete va fi achiziționat în perioada următoare de Primăria Iași. Procedura este programată la începutul lunii decembrie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Municipalitatea ieșeană anunță noi achiziții. Pe data de 07.12.2021 este programată licitația pentru achiziția unui container cu rastele mobile pentru biciclete. Valoarea estimată a contractului este de 200.000 lei, fără TVA, aproape 40.000 de euro.

„Containerele de biciclete trebuie să aibă dimensiunea 7000 x 5000 mm cu înălțimea minimă de 2.500 mm, astfel încât să permită manevrarea facilă a rastelelor mobile, acestea vor dispune de structuri metalice din profile laminate vopsite în câmp electrostatic și închidere cu panouri de tablă debitată/decupată, cu protecție la coroziune. Panourile de tablă debitată/decupată vor avea culoarea verde și vor dispune de goluri cu forme regulate/neregulate dreptunghiulare, fiind astfel dimensionate încât să nu permită introducerea mâinii sau altor obiecte de dimensiuni similare din exteriorul containerelului”, se arată în caietul de sarcini.

După achiziționarea containerului, va fi stabilit și locul unde va fi montat.

Containerul va fi supravegheat video

Reprezentanții municipalității au cerut furnizorilor să ia în calcul și supravegherea video a containerului.

„Accesul în incintă se va face prin intermediul unei uși metalice din profil pătrat, închisă cu panouri din tablă zincată expandată. Ușa va dispune de acces securizat și senzor pentru avertizare prin SMS a personalului tehnic al beneficiarului pentru cazul în care aceasta rămâne deschisă un timp mai mare de 10 minute. Întreg sistemul de control acces va fi monitorizat și gestionat de la distanță prin intermediul sistemului de administrare montat la sediul central al beneficiarului prin intermediul căruia se vor activa, dezactiva și prelungi cardurile ce asigură accesul în incinta containerului și, totodată, va stoca informațiile transmise de acesta pentru fiecare card în parte, putând funcționa și în regim offline”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Iași a stabilit și o listă cu străzi ce urmează să fie reabilitate.

Primăria Iași vrea să actualizeze site-ul instituției cu 34.000 de euro

Totodată, municipalitatea ieșeană a lansat altă licitație pentru actualizarea site-ului www.primaria-iasi.ro. Valoarea estimată a contractului este de 170.000 de lei, fără TVA, adică 34.000 de euro. Însă procedura a fost anulată după ce ofertele participanților au fost declarate neconforme.

„Se vor respecta toate recomandările de realizare ale unui website impuse de motoarele de căutare și se va realiza o bună optimizare, astfel încât să apară cât mai bine cotat în rezultatele pe care acestea le dau interogărilor specifice. Optimizarea timpului de încărcare a website-ului, asigurarea unui timp de răspuns de maximum 3 secunde în condiții optime. Numărul mediu de utilizatori concurenți suportați să fie de 1.000”, sunt cerințele impuse de autoritatea contractantă.

La procedură au fost depuse 4 oferte. Primăria Iași a alocat 400.000 de euro și pentru arhivarea documentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *