Prima pagină » Local » Primăria Iași cheltuie 2,7 milioane de lei pentru modernizarea parcurilor de joacă din oraș! Lista cuprinde 20 de locații

Primăria Iași cheltuie 2,7 milioane de lei pentru modernizarea parcurilor de joacă din oraș! Lista cuprinde 20 de locații

19 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Iași cheltuie 2,7 milioane de lei pentru modernizarea spațiilor de joacă din oraș. Lucrările vor fi executate de Servicii Publice SA

Municipalitatea ieșeană a anunțat recent că pregătește un nou program de modernizare a parcurilor pentru copii. Pe listă sunt incluse 20 de locații din oraș, iar valoarea proiectului este estimată la 2,7 milioane de lei.

Primăria Iași cheltuie 2,7 milioane de lei pentru modernizarea parcurilor de joacă din oraș

Administrația publică locală a încheiat un contract de delegare a lucrărilor de reabilitare a parcurilor de joacă pentru copii din municipiul Iași cu SC Servicii Publice Iași SA. Vor fi cheltuite aproximativ 2,7 milioane de lei pentru modernizarea unui număr de 20 de locații.

„Primăria Municipiului Iași pregătește un nou program de modernizare a spațiilor de joacă. Este vorba de 20 de amplasamente, pentru care valoarea lucrărilor este estimată la 2,7 milioane de lei. Lucrările vor fi executate de SC Servicii Publice Iași SA, cu care primăria a încheiat un contract de delegare lucrărilor de reabilitare a spaţiilor de joacă. Lista spațiilor care vor fi modernizate: Șoseaua Nicolina nr. 93, Parc Bicaz, în spatele Librăriei Junimea, Strada Hlincea nr. 30, bloc 998, Strada Cetăţuia nr. 20, Strada Străpungere Silvestru nr. 7, bloc I4, Strada Codrescu nr. 11, Strada Nicoriţă, Strada Dimineţii, Strada Mitropolit Varlaam, Strada Minervei, Plopii fără Soţ, Strada Carpaţi nr. 8, Bulevardul Nicolae lorga, bloc 904, Strada Horga nr. 1, Strada Eternitate nr. 96, Bulevardul Alexandru cel Bun nr. 70, Strada Cerna, bloc A1, Strada Atelierului, Strada Plăieșilor nr. 23 și Bulevardul Chimiei nr. 65, 67, 73, 77. Primăria Municipiului Iași gestionează 213 spații de joacă pentru copii, din care 170 au fost modernizate în ultimii opt ani, restul fiind în diverse etape ale unor noi programe de modernizare”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Parcurile pentru copii din Iași au nevoie de lucrări de modernizare

Deși parcurile din Iași ar trebui să fie spații de recreere și distracție pentru copii, frumos colorate și sigure, locațiile au ajuns adevărate pericole pentru cei care le folosesc. Locurile de joacă sunt din ce în ce mai nesigure pentru cei mici. Ani la rând, acestea nu au mai fost modernizate. Locațiile sunt pline de gropi, mochetele cauciucate sunt degradate, iar unele persoane beau alcool fără nicio reținere în incinta locurilor de joacă.

Amintim faptul că, în luna martie 2024, într-un parc din cartierul Nicolina, din cauza lipsei de igienizare a zonei, parcul pentru copii era plin de șobolani. Și în cartierul Tătărași, au fost sesizate probleme. La începutul anului, majoritatea parcurilor erau într-o stare deplorabilă, gardurile erau deteriorate, iar din coșurile de baschet a rămas doar scheletul metalic.

În mod normal, într-un oraș civilizat, locurile de joacă ar trebui să fie spațiile de recreere cele mai îndrăgite de cei mici, însă, la nivelul municipiului Iași, lucrurile sunt departe de a se fi întâmplat. Copiii sunt nevoiți să își petreacă timpul liber printre doze de bere și energizante, chiștoace de țigară și diferite ambalaje, în locuri insalubre.

Primăria Iași cheltuie 2,7 milioane de lei pentru modernizarea spațiilor de joacă din oraș. Lucrările vor fi executate de Servicii Publice SA printr-un contract de delegare încheiat între instituții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`