Prima pagină » Local » Primăria Iași caută firme pentru renovarea Liceului cu Program Sportiv! Proiectul are finanțare nerambursabilă și o valoare de peste 2.900.000 de lei
Primăria Iași caută firme pentru renovarea Liceului cu Program Sportiv! Proiectul are finanțare nerambursabilă și o valoare de peste 2.900.000 de lei

Primăria Iași caută firme pentru renovarea Liceului cu Program Sportiv! Proiectul are finanțare nerambursabilă și o valoare de peste 2.900.000 de lei

30 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Iași caută firme pentru renovarea Liceului cu Program Sportiv. Procedura de licitație a fost lansată

Contractul se referă la renovarea energetică a corpului C1 – Școala Veche, situată pe aleea Grigore Ghica Vodă, din cadrul Liceului cu Program Sportiv Iași. Licitația a fost lansată luni, 29 iulie 2024, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Primăria Iași caută firme pentru renovarea Liceului cu Program Sportiv. Finanțarea proiectului se va face prin PNRR

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, municipalitatea ieșeană caută firme pentru execuția lucrărilor de renovare energetică a corpului C1 – Școala Veche din cadrul Liceului cu Program Sportiv. Valoarea contractului este de 2.509.099,17 lei, fără TVA, adică 2.985.828 de lei, cu TVA inclus. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 14 august 2024, ora 15.00. Criteriul de atribuire a contractului este „prețul cel mai scăzut”.

„Amplasamentul pe care se execută lucrările solicitate face parte din intravilanul localității Iași și sunt în proprietatea UAT Iași, după cum rezultă din extrasul de carte funciară 171171-C1. Amplasamentul pe care urmează a se realiza investiția este situat pe aleea Grigore Ghica Vodă, numărul 28, municipiul Iași. Prin proiect se propune modernizarea corpului C1, edificat în anii 1960 și care până în momentul de față nu a beneficiat de lucrări ample de modernizare. Clădirea are un regim de înălțime parter + etaj, o formă în plan de L cu dimensiunile 46.33,40 metri X 28,00 m și o suprafață utilă de 1.024,63 mp. Se dorește îmbunătățirea consumului de energie a clădirii prin anveloparea termică a acestuia, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă din punct de vedere energetic, schimbarea instalațiilor termice, sanitare și electrice”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Scopul investiției este îmbunătățirea eficienței energetice a spațiilor de învățământ

Este important de știut faptul că finanțarea investiției se face prin fonduri europene nerambursabile, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta 5 – Valul Renovării – axa 2 – Schema de granturi pentru eficiența energetică și reziliența în clădiri publice, operațiunea B2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Scopul investiției îl reprezintă îmbunătățirea eficienței energetice a spațiilor de învățământ și a infrastructurii școlare din municipiul Iași printr-o abordare integrată a eficienței energetice și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind acestora atenția cuvenită esteticii și calității arhitecturale ale acestora.

„Dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit cu specific de învățământ și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor. Îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor ca acțiune esențială în vederea atingerii obiectivelor naționale și punerii în concordanță cu strategia Uniunii Europene privind reducerea gazelor cu efect de seră și utilizarea sustenabilă a resurselor”, mai este specificat în cadrul documentelor, în secțiunea privind obiectivele contractului.

Este important de știut faptul că firma care va fi declarată câștigătoare în cadrul procedurii de licitației va avea termen până la data de 31.12.2024 pentru finalizarea lucrărilor.

Primăria Iași caută firme pentru renovarea Liceului cu Program Sportiv. Proiectul este finanțat prin PNRR și are o prevedere bugetară de peste 2.900.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *