Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași asfaltează străzile din zona Sărărie! Investiția este de 2 milioane de euro
Primăria Iași asfaltează străzile din zona Sărărie! Investiția este de 2 milioane de euro

Primăria Iași asfaltează străzile din zona Sărărie! Investiția este de 2 milioane de euro

18 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Un număr de 4 străzi vor intra într-un program de reabilitare. Primăria Iași va organiza licitația pentru execuția lucrărilor la finalul anului 2021. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă de constructorii participanți la licitație

Municipalitatea ieșeană anunță noi investiții în infrastructură. Pe data de 22.09.2021, Primăria Iași organizează o licitație pentru asfaltarea unui număr de 4 artere din municipiu. Valoarea estimată a contractului este de 9.063.137 lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. Durata de execuție este de 12 luni de la semnarea contractului.

„Lucrările de modernizare propuse au ca scop atât sporirea capacității portante a drumului, îmbunătățirea condițiilor de colectare și evacuare a apelor meteorice și pluviale, cât și asigurarea stabilității și lățimii platformei. Astfel se urmărește creșterea gradului de siguranță a circulației și a reducerii timpului de călătorie. Această investiție în infrastructura de transport va facilita mobilitatea populației și a bunurilor, reducerea costurilor de transport mărfuri și călători, îmbunătățirea accesului pe piețele locale și regionale, creșterea eficienței activităților economice, economisirea de energie și timp, creând condiții pentru extinderea schimburilor comerciale și, implicit, a investițiilor productive”, se arată în caietul de sarcini.

Străzile din zona Sărărie vor fi asfaltate

Pe lista de investiții se află străzile Albineț și Hotin, din zona străzii Sărărie, dar și străzile Lupiței și Varianta Șoseaua Rediu. Lungimea totală a arterelor este de 2.770 de metri liniari.

„Creșterea parcului auto al municipiului Iași și dezvoltarea tehnologică ce a influențat în mare măsură calitatea și performanțele autovehiculelor impun ca o condiție obligatorie existența unei trame stradale corespunzătoare. Infrastructura urbană a municipiului Iași prezintă o stare necorespunzătoare a rețelei de străzi din cartiere din cauza traficului intens, intervențiile repetate la rețelele de utilități din subteran, configurația acestora, schimbarea configurației terenului din cauza alunecărilor de versanți, efectele negative ale acțiunii îngheț-dezgheț asupra străzilor”, se mai arată în documentația procedurii.

Și strada Aurel Vlaciu este pe lista investițiilor.

Primăria Iași pregătește asfaltarea mai multor străzi din diferite cartiere din oraș

Nu în ultimul rând, Primăria Iași a încheiat licitația pentru proiectarea mai multor străzi din oraș, fază premergătoare lucrărilor de asfaltare. Astfel, contractul a fost semnat cu 3B Construction Project SRL, deținută de afaceristul Radu Bodoga, apropiat al Partidului Național Liberal. Valoarea finală a contractului este de 139.942,32 lei fără TVA. Conform caietului de sarcini, Primăria Iași intenționează să reabiliteze un lot format din 14 străzi: Fermei, Eugen Stătescu, Șipoțel, Fundac Olari, Mocanului, Ursulea, Islaz, Ștefan Dimitrescu, Prof. Nicolae Bucur, Valea Adâncă, Fântânilor, Ateneului, Spital Pașcanu și Prof. Petru Cujba. Lungimea totală a arterelor este de 7.360 de metri liniari. Străzile sunt situate în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`