Municipalitatea ieșeană are nevoie de servicii de publicitate pentru proiectul privind achiziția autobuzelor electrice, finanțat din fonduri europene. Autobuzele vor circula pe două trasee: 42 și 52. Valoarea investiției este de 11,3 milioane de euro
Primăria Iași organizează pe data de 26.11.2020 o licitație pentru achiziționarea serviciilor de publicitate și informare aferente proiectului „Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 10 m deal”. Prevederea bugetară a procedurii a fost de 132.200 lei, fără TVA. Vor fi achiziționate panouri, plăci permanente și autocolante. Necesarul este de 48 de autocolante, 48 plăcuțe informative, 100 afișe, 8 bannere, 3 spoturi audio, 2 spoturi video etc.
„Panourile vor menționa faptul că proiectul în cauză a fost selecționat prin intermediul POR 2014-2020 și este parțial finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European Dezvoltare Regională. Modul de împărțire a informațiilor pe suprafața panoului va fi: denumirea proiectului, obiectul principal al acestuia, sigla UE împreună cu numele fondului European de Dezvoltare Regională care trebuie să ocupe cel puțin 25 la sută din panoul respectiv”, se arată în caietul de sarcini.
Mâine, 10.11.200, va fi organizată licitația pentru achiziția autobuzelor electrice
Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) finanțează Primăria Iași cu 54.500.000 lei, fără TVA, aproape 11,3 milioane euro pentru achiziția unui număr de 24 de autobuze electrice. În estimarea bugetară este prinsă și finanțarea europeană. Ministerul va organiza licitația pe data de 10.11.2020. Ofertantul este obligat să asigure și furnizarea unui număr de 7 stații de încărcare rapidă.
„Autobuzele electrice vor îndeplini condițiile legate de fiabilitate, securitate, confort, protecție ambientală la nivelul normelor europene actuale și vor asigura o fiabilitate ridicată, o mentenanță scăzută și o accesibilitate ușoară la agregate. Prin asigurarea funcției de diagnoză, prin fiabilitatea echipamentelor și prin calitatea materialelor utilizate la fabricarea și echiparea autobuzelor electrice nu va fi necesară revizia zilnică”, se arată în caietul de sarcini.
Autonomia autobuzelor trebuie să fie de minimum 66 kilometri, cu sistemul de încălzire sau răcire la capacitate maximă, și încărcate cu cel puțin 25 de pasageri. Consumabilele vor fi asigurate de câștigătorul licitației, pe o durată de 5 ani sau în limita a 500.000 km.
Au fost stabilite traseele pe care vor circula noile autobuze electrice
Municipalitatea ieșeană a stabilit că noile autobuze vor circula pe rutele 42 (Copou – Tudor Vladimirescu – Poitiers – CUG 1 ) și 52 (Piața Alexandru cel Bun – Pasaj Octav Băncilă – Copou).
„Autobuzele electrice vor avea o capacitate de transport de minimum 50 de persoane din care minimum 24 pe scaune. Caroseria va fi autoportantă de tip cheson și va avea podeaua coborâtă. Nu vor fi admise trepte pe toată suprafața disponibilă pentru călătorii în picioare. Caroseria va fi garantată la coroziune minimum 8 ani. Ea va fi prevăzută cu minimum două uși de acces, situate pe partea dreaptă a autobuzelor electrice, dintre care una dublă cu o lățime de minimum 1.200 mm și una cu o lățime de minimum 650 mm”, se mai arată în documentația procedurii.