Prima pagină » Local » Primăria Iași amână vizita din Houston, SUA! Primarul Mihai Chirica, pe lista delegației
Primăria Iași amână vizita din Houston, SUA! Primarul Mihai Chirica, pe lista delegației

Primăria Iași amână vizita din Houston, SUA! Primarul Mihai Chirica, pe lista delegației

09 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Primăria Iași a amânat vizita unei delegații în orașul Houston, SUA. Vizita primarului Mihai Chirica și a viceprimarului Daniel Juravle a fost amânată pentru vara acestui an. Primăria a pregătit circa 12 mii de euro pentru deplasarea respectivă

Plenul Consiliului Local (CL) Iași s-a reunit ieri, 8 martie 2022, într-o ședință extraordinară, pentru a discuta câteva proiecte de hotărâre. Aleșii locali au analizat două proiecte de hotărâre legate de nominalizarea unor persoane în comisiile pentru concursul directorilor de școli, dar și pentru avizarea calendarului de evenimente pe perioada martie-aprilie 2022. Următoarea ședință a plenului Consiliului Local va avea loc la finalul acestei luni.

Primăria Iași amână deplasarea în Houston, SUA

Conducerea municipalității ieșene a oferit o serie de detalii legate de deplasarea în Statele Unite ale Americii. Vizita la Houston, programată în luna martie 2022, a fost, însă, amânată pentru vara acestui an.

”Misiunea economică de la Houston urma să aibă loc în luna martie, însă s-a amânat. Ambasada SUA a blocat tot ce însemană cererile de vize în toată această perioadă, din cauza pandemiei și a situației geo-politice. Ne doream să mergem la Houston cu un grup de investitori din Iași, să-i punem în legătură cu investitori din America. O parte din ei nu aveau viză și, astfel, a trebuit să amânăm pentru o dată ulterioară. Probabil spre sfârșitul lunii iunie”, a spus Daniel Juravle, viceprimarul Municipiului Iași.

Primarul, viceprimarul și 12 investitori din Iași vor pleca la Houston

În Houston vor pleca primarul Mihai Chirica, viceprimarul Daniel Juravle, dar și o altă persoană desemnată de șefii din Primărie. Costurile se ridică la circa 12 mii de euro, sumă ce include biletele de avion și cazarea.

”Executivul va decide cine vor fi cei care vor reprezenta Municipiul, dar primarul, viceprimarul și încă altcineva va merge cu noi. Vorbim și de 12 investitori din Iași care vor lua contact cu cei din America, pentru a lua contact cu mediul de afaceri de acolo”, a mai spus viceprimarul Daniel Juravle.

Mihai Chirica: ”Vrem să închegăm un mediu de afaceri american”

Primarul Mihai Chirica a menționat faptul că vizita în Houston viza mai multe aspecte.

”O temă este legată de finalizarea acordului de parteneriat cu orașul Houston și pe cele 10 teme pe care le-am deschis înainte de începerea pandemiei. Lipsa capacității de întrunire a determinat să ajungem la această întârziere. Încercăm să găsim oportunități pentru mediul de afaceri ieșean, dar și din regiunea de Nord-Est. Vrem să închegăm un mediu de afaceri american tot mai consolidat în această regiune. Vorbim și de o chestiune diplomatică la nivel local, de schimburi studențești, de zona de cercetare și nu numai”, a spus primarul Mihai Chirica.

Comisie pentru evaluarea directorilor de școli din Iași

Consilierii locali au mai dezbătut un proiect privind comisia care va evalua candidații la funcțiile de director și director-adjunct de la unitățile de învățământ preuniversitar din oraș. În calcul intră 26 de instituții de învățământ din Municipiul Iași, conform proiectului de hotărâre. Concursurile au fost date în luna ianuarie 2022, însă, în unele situații, posturile au rămas neocupate. Consilierii au avizat și alocarea unor fonduri pentru alte evenimente din oraș. În Iași sunt mai multe companii americane care au diverse afaceri.

Reprezentanți de la Primăria Iași au mai fost în Houston, SUA, și în urmă cu patru ani, la o misiune economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *