Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași alocă fonduri pentru intervențiile la avariile de pe rețeaua de termoficare! Contractul are o valoare de 500.000 de euro
Primăria Iași alocă fonduri pentru intervențiile la avariile de pe rețeaua de termoficare! Contractul are o valoare de 500.000 de euro

Primăria Iași alocă fonduri pentru intervențiile la avariile de pe rețeaua de termoficare! Contractul are o valoare de 500.000 de euro

16 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Rețelele de termoficare vor fi monitorizate de o firmă specializată. Primăria Iași va organiza licitația pentru furnizarea serviciilor la începutul lunii octombrie. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă de participanții la procedură

Municipalitatea ieșeană continuă achizițiile în cadrul programului anual de investiții. Astfel, pe data de 7.10.2021 este programată o licitație pentru furnizarea serviciilor de reparații avarii la rețelele termice primare, secundare aferente sistemului de termoficare. Acordul-cadru ar urma să se desfășoare pe o perioadă de 36 de luni.

„Operațiunile de sudură vor fi efectuate numai cu echipamente de sudură electrică și cu personal de specialitate. Se va admite sudura oxiacetilenică numai în condiții periculoase pentru utilizarea echipamentelor electrice. Se vor prevedea suporții mobili cu frecare sau alunecare și suporți ficși. Conductele nu se vor poza direct pe stâlpi de sprijin”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta agenților economici cu prețul cel mai scăzut depusă în cadrul procedurii. Valoarea estimată a contractului este de 2.100.000 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro.

Autoritatea contractantă a impus mai multe condiții

Firma care va câștiga contractul va trebui să respecte cu fermitate condițiile din caietul de sarcini.

„Executantul va avea în sarcină următoarele obligații: sistarea lucrărilor, la dispoziția scrisă a achizitorului, în cazul nerespectării normativelor tehnice și a normelor de securitate, sănătate în muncă și situații de urgență, fără posibilitatea de a prelungi termenul stabilit pentru finalizarea lucrării, respectarea cu strictețe a duratelor de oprire planificate a rețelelor, de comun acord cu achizitorul, formalizate prin proces de predare amplasament. Nerespectarea acestor termene duce la penalități de 10 la sută pentru depășiri până la 50 la sută din timpul alocat și cu penalități de 20 la sută pentru mai mult de 50 la sută din timpul convenit”, se mai arată în documentația procedurii.

De precizat că, recent, compania Veolia a încetat colaborarea cu Primăria Iași, motiv pentru care sistemul centralizat de încălzire a orașului a trecut în administrarea Termoservice SA, societate aflată în subordinea municipalității.

Primăria Iași caută firmă care să expertizeze căminele din administrare

Totodată, pe data de 29.09.2021, Primăria Iași organizează licitația pentru furnizarea serviciilor de expertizare, proiectare și audit energetic pentru modernizarea a patru cămine sociale aflate în administrarea Direcției de Fond Locativ (DFL). Este vorba despre imobilele situate pe str. Canta, nr.60B, bld. T. Vladimirescu, nr. 79A, str. Bularga, nr.14A, str. Decebal, nr.1. Contractul pentru realizarea proiectării are o valoare estimată de 268.907 lei, fără TVA. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Proiectantul va estima și costurile pentru modernizarea imobilelor. Autoritatea contractantă intenționează să acceseze fonduri guvernamentale pentru reabilitarea obiectivelor. Spațiul locativ din imobile urmează să fie recompartimentat în apartamente. Nu în ultimul rând, municipalitatea ieșeană ia în calcul și reabilitarea termică a celor 4 imobile. În 2017, Primăria Iași i-a evacuat pe chiriașii din imobilul de pe strada Păcurari, nr.29. Ulterior, clădirea a fost demolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *