Municipiul Iași face parte din proiectul transnațional DIGI-INCLUSION, finanțat de Comisia Europeană prin Programul de Cooperare URBACT IV (2021 – 2027), al cărui obiectiv principal este combaterea excluziunii sociale prin reducerea decalajului digital în rândul cetățenilor.
Una din întâlnirile transnaționale din cadrul proiectului se desfășoară la Cupola Palatului Braunştein.
Primăria Iaşi alături de 24 de reprezentanţi ai Administraţiei Publice Locale din străinătate au semnat declaraţia drepturilor digitale
La eveniment iau parte 24 de reprezentanți ai administrației publice locale, ai membrilor echipelor de implementare și ai grupurilor locale de acțiune din cele șapte țări europene partenere.
O parte importantă a întâlnirii este reprezentată de semnarea Declarației Drepturilor Digitale din cadrul proiectului, de către reprezentanții partenerilor, respectiv:
– România – Iași
– Spania – Mollet del Vallès (lider de parteneriat)
– Franța – Boulogne-sur-mer
– Grecia – Alexandroupolis
– Letonia – Jelgava
– Portugalia – Torres Vedras
– Bosnia și Herțegovina – Zenica-Doboj
– Italia – Regiunea Emilia-Romagna
Proiectul urmărește combaterea excluziunii sociale prin reducerea decalajului digital prin:
– activități de formare, mentorat, tutorat;
– realinierea resurselor actuale ale municipalităților pentru a stimula digitalizarea cetățenilor;
– regândirea utilizării instrumentelor software;
– formarea în domeniul securității digitale.
Bugetul proiectului este de 412.075 lei.
„Sunt un promotor al digitalizării. Nu vreau să enumăr proiectele la care participăm. Vorbim de zeci de milioane de euro în serviciile publice. Dar știu că mai sunt multe de făcut. Digitalizarea va fi un proces complet atunci când un cetățean va avea acces la un serviciu administrativ digitalizat. Digitalizarea are şi pericolele sale unde securitatea cibernetica trebuie să fie un proces mult mai important decât digitalizarea în sine”, a transmis primarul Mihai Chirica.
Bravo Mihaitza, ai facut-o si pe asta. Inca o realizare cu efect real ZERO.