Prima pagină » Economic Local » Primăria Iași a semnat contractul pentru furnizarea tabletelor! Valoarea echipamentelor este de 400.000 de euro
Primăria Iași a semnat contractul pentru furnizarea tabletelor! Valoarea echipamentelor este de 400.000 de euro

Primăria Iași a semnat contractul pentru furnizarea tabletelor! Valoarea echipamentelor este de 400.000 de euro

01 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Orange România va furniza Primăriei Iași un lot de 3.000 de tablete. Recent, a fost semnat contractul după ce comisia de evaluare a ales cea mai bună ofertă. Tabletele vor fi folosite de unitățile de învățământ din sistemul preuniversitar

Municipalitatea ieșeană a finalizat licitația pentru achiziția unui lot de 3.000 de tablete pentru desfășurarea cursurilor on-line în cadrul sistemului de învățământ preuniversitar. Recent, comisia de evaluare a ales oferta cea mai bună din punct de vedere financiar. Astfel, Orange România a depus o ofertă de 2.030.790 lei, fără TVA, aproximativ 400.000 de euro, ceea ce înseamnă că prețul unei tablete este de 133.3 euro.

„Anul școlar 2020-2021 se va desfășura după trei scenarii, funcție de evoluția epidemiei. Scenariul Verde – varianta în care mai puțin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile. În acest scenariu este prevăzut ca toți copiii să meargă obligatoriu la școală. Scenariul galben – cel privind un risc mediu, presupune 1 și 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

În acest caz, prioritate să meargă la școală o vor avea preșcolarii, elevii din clasele 0-4, dar și elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore on-line, însă vor merge la școală și prin rotație. Scenariul roșu – considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, școala se închide de tot, iar orele se vor face on-line”, se arată în obiectivul licitației.

Conexiunea la internet va fi asigurată pe o perioadă de 2 ani

Furnizorul trebuie să se asigure că tabletele au următoarele specificații tehnice: sisteme de operare Android 10, 16 GB memorie internă, 3 GB RAM, slot micro SD cu suport până la 128 GB, cameră foto, greutate de maximum 550 grame etc. Va fi asigurată inclusiv conexiunea la internet pe o perioadă de 2 ani de la semnarea contractului.

„Tabletele vor fi predate integrat, inclusiv cu softurile necesare funcționării, iar acestea nu vor genera costuri suplimentare. Termenul de livrare este de maximum 60 de zile de la data semnării contractului de ambele părți. Termenul de livrare se referă la toate tabletele, inclusiv activarea serviciilor de furnizare internet, și se va finaliza cu procesul-verbal de recepție. Contractantul va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că sistemele vor fi livrate în termenul specificat și nu va invoca niciun motiv care să justifice întârzierile sau posibile costuri”, se arată în caietul de sarcini.

Primăriile din județul Iași au lansat proceduri asemănătoare

Totodată, și Primăria comunei Hălăucești, din județul Iași, a anunțat licitația pentru cumpărarea mai multor tablete. Pe data de 05.02.2021 este programată licitația pentru achiziția echipamentelor. Valoarea estimată a contractului este de 705.842 lei, fără TVA, aproximativ 150.000 de euro. Achiziția este susținută cu fonduri europene prin Programul Operațional Competitivitate – Axa Prioritară 2 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă”.

„În contextul actual și în condițiile în care educația în România se desfășoară exclusiv online, iar ONAC (Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate) nu a reușit achiziționarea produselor în timp util, instituțiile din teritoriu, respectiv Primăria comunei Hălăucești trebuie să asigure accesul neîngrădit atât al elevilor, cât și al cadrelor didactice. În acest moment, autoritatea contractantă mai are nevoie de un număr de 200 de tablete + servicii de internet și 15 laptop-uri, restul elevilor și cadrelor didactice asigurându-și-le anterior acestei achiziții prin sprijinul primăriei comunei Hălăucești sau prin resurse proprii”, se arată în contextul organizării licitației.

Inspectoratul Școlar Județean a semnat deja un contract similar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024