Prima pagină » Local » Primăria Iași a semnat contractul pentru construirea a 3 săli de sport! Proiectul are o valoare de 1,5 milioane de euro
Primăria Iași a semnat contractul pentru construirea a 3 săli de sport! Proiectul are o valoare de 1,5 milioane de euro

Primăria Iași a semnat contractul pentru construirea a 3 săli de sport! Proiectul are o valoare de 1,5 milioane de euro

13 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Municipalitatea ieșeană a semnat un contract pentru construirea a 3 săli de sport, în incinta unor școli gimnaziale. Comisia de evaluare a stabilit că oferta cu prețul cel mai mic este cea câștigătoare

Municipalitatea ieșeană anunță noi investiții în infrastructura școlară. Recent, Primăria Iași a semnat contractul pentru construirea unui număr de 3 săli de sport, aferente Școlilor Gimnaziale „George Coșbuc”, „Alexandru Vlahuță” și „Nicolae Iorga”. Valoarea finală a contractului este de 7.303.194 de lei, fără TVA, aproape 1,5 milioane de euro. Oferta a fost depusă de asocierea de firme Prima Construct SRL – Refconsteel SRL. Prima societate are sediul în municipiul Iași și este controlată de soții Elena și Marius Enea.

În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 14,3 milioane de lei, profit de 562.131 de lei, datorii de 7,2 milioane de lei, cu un număr de 43 de angajați. În ceea ce privește a doua societate, este identificată cu sediul social tot în municipiul Iași. Firma este condusă de Cristian Pastia și George Septimiu Luca. În 2020, firma a declarat o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei, profit de 881.144 de lei, datorii de 139.562 de lei, cu un număr de 3 angajați. Totodată, Compania Națională de Investiții (CNI) SA a alocat fonduri pentru construirea sălilor de sport din județul Iași.

În noile săli vor fi practicate mai multe sporturi

Conform proiectului, sălile de sport vor avea regimul de înălțime parter, cu o suprafață utilă de 490 de metri pătrați.

„Scopul investiției constă în îmbunătățirea calității infrastructurii de educație a școlilor din municipiul Iași, pentru asigurarea unui spațiu care să corespundă numărului de elevi din școală, care să respecte normativele și normele în vigoare, astfel ajutând atât la dezvoltarea activităților sportive și creșterea nivelului de educație, de socializare și al stării de sănătate a copiilor, cât și creșterea numărului de copii care participă la competiții sportive”, se arată în documentația procedurii.

Sălile de sport vor avea dotări pentru jocurile de baschet, volei și tenis. Imobilele vor avea o înălțime de 8 metri.

Primăria Iași va expertiza clădirile cu risc seismic din municipiu

Recent, Primăria Iași a finalizat și licitația privind realizarea expertizelor tehnice pentru imobilele aflate în proprietatea sau administrarea municipalității. Valoarea estimată a contractului este de 168.000 de lei, fără TVA, aproape 30.000 de euro. Procedura a fost adjudecată de societatea Techmedia Electronics, cu sediul social în municipiul Iași. Oferta depusă are o valoare echivalentă cu prevederea bugetară. Societatea este condusă de 2 asociați: Mihai și Constantin Buza. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 1,9 milioane de lei, profit de 1,5 milioane de lei, cu un număr de 5 angajați.

Sute de imobile din municipiul Iași sunt incluse în lista celor expertizate seismic și care se pot prăbuși la primul cutremur de peste 7 grade pe scara Richter. Municipalitatea ieșeană a încheiat un contract și pentru reabilitarea mai multor străzi din oraș. Conform proiectului, pe lista de investiții se află străzile Albineț și Hotin, din zona străzii Sărărie, dar și străzile Lupiței și Varianta Șoseaua Rediu. Contractul de aproape 2 milioane de euro a fost semnat cu asocierea Concret Drum SRL – Alpenside SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024