Prima pagină » Local » Primăria Iaşi a semnat contractul pentru 20 de autobuze electrice din Polonia
Primăria Iaşi a semnat contractul pentru 20 de autobuze electrice din Polonia

Primăria Iaşi a semnat contractul pentru 20 de autobuze electrice din Polonia

15 apr. 2021, 14:08,
în Local

În cursul zilei de joi, 15 aprilie 2021, Primăria Iași a semnat un contract pentru achiziţia a 20 de autobuze electrice din Polonia. Anunţul a fost făcut de primarul Iașului, Mihai Chirica.

Proiectul este implementat de Ministerul Lucrărilro Publice, Dezvoltării și Administraţiei. Contractul este semnat iar suma pentru achiziţia celor 20 de autobuze va fi achitată cu fonduri europene. Proiectul cuprinde mai multe orașe.

Municipiul Iași va beneficia de 20 de autobuze electrice aduse din Polonia

Conform contractului semnat, municipiul Iași va beneficia de 20 de autobuze electrice. Acestea vor fi livrate de o firmă de profil din Polonia. Conform datelor tehnice, autobuzele electrice vor avea o lungime de 12 metri.

Mihai Chirica a adăugat că proiectul are termen de implementare 24 luni, valoarea totală fiind de 61,5 milioane de lei (12,6 milioane euro). Autobuzele electrice Solaris au mai circulat în Iași și în urmă cu câțiva ani.
Tot din Polonia, dar de la firma PESA, Primăria Iași va cumpăra un set de tramvaie. În ceea ce privește autobuzele electrice, MLPDA a demarat o procedură privind achiziția a 131 de autobuze electrice în lungime de 12 metri. Procedura a fost împărțită în 7 loturi, unul dintre acesta fiind destinat Iașului. Autobuzele livrate vor fi de tip Solaris Urbino Electric nE12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *