Prima pagină » Local » Primăria Iași a montat un parapet de protecție pe șoseaua Bucium, după un accident cumplit- GALERIE FOTO

Primăria Iași a montat un parapet de protecție pe șoseaua Bucium, după un accident cumplit- GALERIE FOTO

07 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Primăria a montat un parapet de protecție pe șoseaua Bucium, din municipiul Iași! Pe drumul aflat la intrarea în municipiul Iași au avut loc mai multe accidente rutiere în ultimii ani

Autoritatea locală a luat, recent, o serie de măsuri într-una dintre cele mai predispune zone din Iași, unde au loc frecvent accidente rutiere. Pe șoseaua Bucium, la intrarea în municipiu, a fost montat un parapet de protecție din beton. În zona respectivă au avut loc mai multe accidente rutiere, soldate cu victime omenești. În aceeași zonă, în cursul anului 2020, un TIR care a intrat în curtea unei locuințe a strivit o fetiță de numai trei ani.

Parapet de protecție pe șoseaua Bucium, montat de Primăria Iași

În curba respectivă a fost montat un parapet de protecție, tocmai pentru a se limita numărul accidentelor rutiere. Parapetul a fost montat pe șoseaua Bucium (DN24), la numărul 101A, pe o porțiune de drum administrată de Primăria Iași.

Decizia a fost luată în Comisia de Circulație a Primăriei Iași și avizată de Poliția Rutieră. Parapetul a fost montat în curba respectivă, pentru a se preveni noi accidente rutiere, precum cel din septembrie 2020. Zona aflată la intrarea în municipiul Iași a devenit un adevărat coșmar pentru conducătorii auto.

Accident groaznic pe Bucium, la intrarea în municipiu

În septembrie 2020, pe șoseaua Bucium a avut loc un accident rutier groaznic. Un TIR a intrat în curtea unei locuințe, unde se afla o fetiță de numai 3 ani. Atât șoferul autocamionului, cât și fetița au decedat. Șoferul autocamionului cobora Șoseaua Bucium, moment în care a pierdut controlul volanului, intrând în curtea respectivă. TIR-ul care era condus de un șofer din Constanța circula dinspre Vaslui către Iași.

Într-o curbă, acesta a intrat în balans, vagonul metalic pe care îl transporta a sărit, iar capul tractor a rupt o țeavă de gaz, două garduri și s-a oprit în curtea casei. Și în prezent se văd urmările accidentului de acum mai bine de un an. Familia fetiței a încercat să refacă proprietatea distrusă, curtea fiind împrejmuită cu un gard de beton. Pentru ca pe viitor să nu se mai producă astfel de accidente, municipalitatea a deci să monteze acel parapet.

Noi măsuri de trafic în zona Bucium

Nu este singura măsură de trafic luată de autoritatea locală pentru zona Bucium. Municipalitatea a decis să schimbe regulile și la intersecția cu Șoseaua Bârnova, în zona Trei Sarmale. Conform autorității locale, se va ajunge la mutarea trecerii pentru pietoni și a semaforului de la Trei Sarmale tocmai pentru favorizarea celor care vin dinspre Șoseaua Bârnova. Totodată, pe o porțiune de câteva sute de metri se va interzice virajul la stânga de pe Șoseaua Bucium la proprietățile din jur, pe sensul spre oraș.

Pe lângă acel parapet aflat pe șoseaua Bucium, din Iași, municipalitatea a demarat un proiect legat de lărgirea la șase benzi a drumului pe anumite porțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`