Prima pagină » Local » Primăria Iași a făcut un regulament de intrare pe pista de la stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași. Iată cum se poate ajunge pe arena din Copou
Primăria Iași a făcut un regulament de intrare pe pista de la stadionul

Primăria Iași a făcut un regulament de intrare pe pista de la stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași. Iată cum se poate ajunge pe arena din Copou

26 sept. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Primăria Iași a realizat un regulament de intrare a celor care vor să alerge pe pista de la stadionul „Emil Alexandrescu”. Accesul pe arena din Copou se va face în condiții speciale, la anumite intervale orare, totul fiind condiționat de pandemia COVID-19. Regulamentul a fost emis de către primarul Mihai Chirica și implementat de Direcția de Exploatare a Patrimoniului

Ieșenii care vor să alerge pe pista de la stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou trebuie să respecte un regulament nou. Din cauza pandemiei de COVID-19, conducerea municipalității ieșene a dispus inițierea unui regulament intern, procedură care va fi pusă în aplicare de autoritatea locală.

„Primăria municipiului Iași a elaborat un regulament și un program privind accesul pe pista de alergare a stadionului „Emil Alexandrescu” din Iași, precum și un set de măsuri care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SARS-CoV-2″, se arată în decizia luată de municipalitatea ieșeană.

Regulament pentru accesul pe pista arenei din Copou. Documentul a fost semnat de conducerea Primăriei ieșene

Primarul Mihai Chirica a decis inițierea unui astfel de regulament pentru accesul în arena din Copou, scopul fiind acela de a limita răspândirea virusului COVID-19.

„Accesul în incinta stadionului «Emil Alexandrescu» se face numai pe intrarea principală de la Peluza A, în intervalul orar 16:00 – 21:00, în sezonul de iarnă, și 16:00 – 23:00, în sezonul de vară. Accesul se face numai după triajul observațional al participanților prin măsurarea temperaturii corporale, maxim 37,3 grade Celsius, și înregistrarea lor într-un tabel. Accesul va fi precedat de o procedură de autoevaluare privind simptome cum ar fi febra, dificultate în respirație, tuse, durere în gât, stare de oboseală, dureri musculare, dureri de cap, greață sau diaree, iar persoanelor care manifestă astfel de simptome nu li se va permite accesul în stadion și li se va recomanda să contacteze medicul de familie”, se arată în regulamentul respectiv.

Pe stadionul „Emil Alexandrescu” nu au voie mai mult de 100 de persoane simultan

Conform regulamentului, pe arena din Copou nu vor putea fi mai mult de 100 de persoane în același timp.

„Activitatea desfășurată în incinta stadionului nu poate dura mai mult de o oră / zi (excepție făcând sportivii de performanță. Având în vedere distanțarea socială necesară între participanții la activitatea sportivă, de minim doi metri între persoane și minim șapte metri pătrați de persoană, nu se va permite accesul pe pista stadionului a mai mult de 100 de persoane, în același timp. Pentru a se monitoriza permanent numărul de participanți la activitatea sportivă, acestora li se va înmâna un cartonaș pe care se va specifica ora de intrare și ora la care trebuie părăsită baza sportivă, iar cartonașele vor fi predate la ieșirea din stadion”, se mai arată în regulamentul semnat de primarul Mihai Chirica.

Pe lângă aceste aspecte, pe stadionul „Emil Alexandrescu” vor trebui respectate și alte măsuri. Cine nu le respectă, riscă să nu mai intre pe arena din Copou vreme de doi ani, pe lângă o amendă (https://www.bzi.ro/lucrari-intense-la-stadion-scaune-noi-la-arena-din-copou-561178).

„Alergarea pe pista de atletism a stadionului se face doar pe culoarele 4 și 5 și este strict interzisă pătrunderea pe gazon. Este interzisă eliminarea salivei în spațiul de antrenament. În situația în care se impune, administratorul bazei sportive are dreptul de a modifica orarul de acces în stadion, conform calendarului de antrenamente și de jocuri desfășurate de ACSM Politehnica Iași pe terenul principal, precum și în funcție de alte evenimente publice organizate de municipiul Iași”, se mai arată în decizia luată de conducerea Primăriei Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *