Prima pagină » Local » Primăria Iași a comandat o aplicație pentru autovehiculele de tonaj greu! Firma câștigătoare a fost înființată cu câteva zile înainte de semnarea contractului

Primăria Iași a comandat o aplicație pentru autovehiculele de tonaj greu! Firma câștigătoare a fost înființată cu câteva zile înainte de semnarea contractului

15 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Șoferii de TIR-uri și camioane vor putea accesa o aplicație web comandată de Primăria Iași. Vor plăti autorizațiile de tranzit de la distanță. Vor fi îndrumați pe rutele unde este permis accesul autovehiculelor de tonaj greu. Contractul a fost semnat cu o firmă din București, la câteva zile de la înființare

Primăria Iași vrea să ușureze modalitatea de plată pentru accesul autovehiculelor de tonaj greu în municipiu. Pe data de 31.08.2020, municipalitatea ieșeană a comandat direct execuția unei aplicații web pentru eliberarea autorizațiilor de acces în municipiu, cu restricții de tonaj (trafic greu, agabaritic și special). Contractul este în valoare de 19.940 lei, fără TVA. Edilii au ales oferta societății Codedinro SRL, din București, controlată de un anumit Adin-Florin Floria. Societatea a fost înființată pe data de 07.08.2020, chiar în luna în care a fost încheiat contractul de prestări servicii. Aplicația web ar urma să fie finalizată la sfârșitul lunii octombrie. În acest moment, accesul autovehiculelor de tonaj greu este permis după achitarea unei taxe zilnice. Între 3,5 tone – 12 tone taxa este de 32 lei/zi, iar între 12 tone – 13 tone este de 106 lei/zi. Taxa ajunge la 212 lei/zi pentru autovehiculele de peste 13 tone.

Taxele vor putea fi achitate cu cardul accesând un link de pe site-ul primăriei Iași

Firma contractată trebuie să realizeze o serie de intervenții ce constau în modificarea actualului site al primăriei Iași.

„Face parte din programul de digitalizare a serviciilor oferite de Primăria Iași. Se adresează celor care vor să traverseze orașul cu autovehicule cu o masă mai mare de 3,5 tone. Autorizațiile pot fi eliberate de la sediul primăriei, mai puțin în zilele de sâmbătă și duminică. Folosind acest instrument, solicitanții nu trebuie să mai vină la sediul instituției. Poate fi accesat de pe orice sistem de operare. Va fi o secțiune pe site-ul primăriei ce va putea fi accesată. Spre exemplu, șoferul care pleacă din altă localitate completează în aplicație datele mașinii, achită cu cardul și i se indică traseul pe care îl poate parcurge în municipiul Iași. Asta pentru că mai multe trasee din Iași sunt restricționate pentru traficul auto greu. Poliția Locală este informată și va avea acces la baza de date. Tranzacția va fi confirmată prin intermediul unui document PDF. Vom continua proiectul și pentru identificarea mașinilor abandonate din municipiu”, a declarat Cătălin Boghiu, director la Direcția de Transformare Digitală și Implementare Smart City.

Parcările din municipiu vor fi echipate cu senzori de identificare a locurilor libere

Recent, municipalitatea ieșeană a finalizat procedura pentru implementarea unui sistem destinat șoferilor. Conducătorii auto vor putea identifica în timp real locurile de parcare disponibile în Iași, administrate de Primăria Iași. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Avitech Co SRL, din județul Ilfov. Oferta financiară depusă este de 639.672 lei, fără TVA, aproape 135.000 euro. Conform contractului, Primăria Iași va cumpăra 960 de senzori rezistenți la apă, baterii cu durată de viață de minimum 5 ani, rezistente la temperaturi extreme. Pe lângă aplicația server pentru gestionarea locurilor de parcare va fi achiziționată și aplicația pentru mobil, care va rula pe sistemele Android și iOS. Aplicația va oferi mai multe variante de plată și va îndruma șoferul către locul de parcare liber.

Echipamentele vor avea o garanție de trei ani. Primăria Iași a stabilit și lista parcărilor unde vor fi montați senzorii, dar și numărul locurilor disponibile. Este vorba despre parcările din Anastasie Panu – 55, Armeană – 18, Costache Negri – 44, Casa de Cultură a Studenților – 40, Golia – 91, Hala Centrală – 131, Independenței – 40, Mitocul Maicii Domnului – 36, Moldova – 36, Piața Nicolina – 58, Primăria Municipiului Iași – 58, Policlinica Sf. Spiridon – 45, Bulevardul Primăverii – 73, Bulevardul Socola – 93, Teatrul Vasile Alecsandri – 54, Cinema Victoria – 50. În aceleași zone se mai adaugă 39 locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități sau mașinilor electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *