Prima pagină » Titlurile zilei » Primăria Iași a cerut evacuarea unei familii de țigani din centru! Au terorizat profesorii, arhitecții și medicii din zonă

Primăria Iași a cerut evacuarea unei familii de țigani din centru! Au terorizat profesorii, arhitecții și medicii din zonă

18 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Primăria Iași a cerut evacuarea unei familii de țigani din centrul orașului. Judecătoria Iași va analiza dosarul de evacuare. Alin Corodeanu se află în conflict deschis cu vecinii de mai mulți ani. Bărbatul consideră că este nevinovat și că va veni cu dovezi în instanță

Primăria Iași a cerut evacuarea unei familii de țigani din centrul orașului. Este vorba despre familia lui Alin Corodeanu, care ocupă imobilul pus la dispoziție de municipalitatea ieșeană pe strada Cloșca, nr.28. De mai mulți ani, vecinii nu mai au liniște. Aceștia au fost terorizați la propriu de către copiii lui Alin Corodeanu. Profitând că nu au vârsta majoratului, au intrat în curțile vecinilor, i-au înjurat sau scuipat. Reprezentanții Primăriei au stabilit că nu vor mai prelungi contractul de închiriere după ce au solicitat informații de la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Iași. S-a constatat că pe numele Corodeanu existau zeci de plângeri și acuzații, plus amenzi. Acum, dosarul de evacuare va fi analizat de magistrații de la Judecătoria Iași. În scurt timp, va fi stabilit și primul termen de judecată.

Primăria Iași a cerut evacuarea unei familii de țigani din centrul orașului, care nu s-a liniștit pe timp de pandemie

Contactați de reporterii BZI, locuitorii din zonă au povestit că membrii familiei Corodeanu nu s-au liniștit în această perioadă.

„Mi se pare o măsură bună luată de Primărie. Vreau să spun că, în ultimele 4 săptămâni, nu am putut să dorm 3 nopți legate. Sparg mașinile, fac o mulțime de nenorociri. Au spart și o casă, au furat aragazul și lenjeria. Nu se poate așa aceva. Milița mai vine, dar ei spun că în afară de dat amendă nu au ce face. Să-l amendeze, atât pot să facă”, a precizat Mihai Silian, proprietar pe strada Cloșca, nr.28.

Alin Corodeanu este cunoscut de agenții de poliție din cadrul secției a III-a. A primit zeci de amenzi în ultimii ani pentru nerespectarea ordinii și liniștii publice. Municipalitatea a condiționat alocarea spațiului locativ de plata amenzilor. Între timp, aceste datorii au fost eșalonate, dar Corodeanu în continuare face scandal. Contractul familiei Corodeanu semnat cu municipalitatea a expirat. Familia Corodeanu este formată din șase membri. Locuința a fost repartizată în baza unui certificat de handicap. În acest caz, legea scutește titularul de la plata chiriei.

Alin Corodeanu spune că are dovezi care pot anula acțiunea introdusă de Primăria Iași

Reporterii BZI au stat de vorbă cu Alin Corodeanu. Chiriașul Primăriei a precizat că se bazează pe decizia judecătorilor.

„Am dovezi care vor arăta altceva. Vecinii mă tot reclamă că e gălăgie. Au sunat la Poliție pentru că fata mea a scăpat un fluturaș peste gard, în curtea vecinului. Copiii mei sunt educați. Scandalul e de la vecinii de mai sus, care se și droghează. Eu am serviciu și soția la fel, am plătit din datorii. Vom vedea ce se întâmplă, eu stau de 9 ani aici. Am fost în audiență și mi s-a spus să fac o cerere pentru altă casă, dar nu am primit un răspuns. Eu am ca avocat pe doamna Claudia Tun. Mă apără fără bani. Mi-a botezat și doi copii”, a declarat Alin Corodeanu.

La nivelul Primăriei Iași s-a luat o decizie importantă pentru chiriașii care ocupă locuințele muncipalității

În primavara anului 2017, Primăria condusă de Mihai Chirica a demarat campania de demolare a clădirilor aflate în administrare și care prezintă risc seismic ridicat. Startul a fost dat cu o clădire celebră de pe strada Păcurari, nr. 85, unde mai multe familii de țigani au provocat deranj în zonă, timp de mai multe decenii. Clădirea a fost rasă din temelii, iar chiriașii au fost mutați în clădirile din Tomești, Decebal, Canta și Tabacului. Mai mult, zona a fost prezentată ca una de risc, din cauza activității infracționale. Pe data de 21 martie 2017, procurorii de la DIICOT au realizat percheziții și rețineri în imobilul din Păcurari. Motivul: trafic de droguri de mare risc. Totodată, primarul a anunțat înăsprirea condițiilor de închiriere. Orice abatere privind distrugerea patrimoniului ar urma să atragă rezilierea imediată a înțelegerii. La fel și pentru persoanele care sunt implicate în trafic de persoane, de droguri, comit acte de violență sau deranjează ordinea publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *