Primăria Iași a anulat licitația privind sistematizarea locuințelor ANL din Grădinari. Proiectul avea o valoare de peste 800 de mii de lei – FOTO

08 mai 2024, 02:00
Alexandra MAISNER, în Local

Primăria Iași a anulat, recent, procedura de licitație privind sistematizarea verticală a blocurilor ANL din zona Grădinari

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), contractul avea ca obiectiv contractarea serviciilor de proiectare și execuție a utilităților și sistematizarea verticală pentru locuințele destinate tinerilor specialiști în sănătate, zona Grădinari.

Primăria Iași a anulat licitația de sistematizare verticală a locuințelor ANL din Grădinari

Municipalitatea ieșeană a publicat procedura de licitație pe data de 1 aprilie 2024, valoarea contractului fiind de 838.744 de lei, fără TVA. Recent, aceasta a fost anulată, iar potrivit informațiilor de pe SEAP, autoritatea contractantă, în speță Primăria Iași, nu a întrunit condițiile legale de realizare a documentațiilor.

„Conform art. 212 alin. 2: În sensul dispozițiilor alin. 1 lit. c prin încălcări ale prevederilor legale se înțelege situația în care, pe parcursul procedurii de atribuire, se constată erori sau omisiuni, iar autoritatea contractantă se află în imposibilitatea de a adopta măsuri corective fără ca acestea să la încălcarea principiilor prevăzute la art. 2 alin. 2”, se arată pe SEAP.

Terenul unde sunt construite locuințele are o suprafață de 2.400 mp și este situat în zona Grădinari-Metalurgie, proprietatea municipiului Iași, propus pentru construirea de locuințe destinate tinerilor specialiști din sănătate, înscris în cartea funciară cu numărul cadastral 154974, categoria de folosință curți construcții.

„Implementarea obiectivului de investiții «Proiectare și execuție utilități și sistematizare verticală pentru locuințe destinate tinerilor specialiști din sănătate, zona Grădinari», va conduce la asigurarea calității serviciilor Municipiului Iași. Obiectivul general de dezvoltare a municipiului constă în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor, prin consolidarea poziției exonomice, sociale și asigurarea serviciilor publice necesare în scopul apropierii standardului general de dezvoltare către nivelul unor comunități similare din Uniunea Europeană”, era precizat în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Blocurile ANL din Metalurgie au fost finalizate. Vor fi disponibile locuințe cu una, două și trei camere

Lucrările celor 72 de locuințe au fost finalizate. Potrivit informațiilor transmise de Cristina Bălan, director Fond Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Iași, vor fi disponibile 36 de apartamente cu o cameră, 28 de locuințe cu două camere și 8 cu trei camere. Suprafețele acestora sunt cuprinse între 40 de metri pătrați și aproximativ 100 de metri pătrați.

„Sunt 72 de locuințe, din care 36 cu o cameră, 28 de locuințe cu două camere și 8 cu trei camere. Apartamentele au spații generoase, de la 40 mp până la aproximativ 100 mp. Sunt foarte frumos realizate. Iar cele 188 de locuințe pe care urmează cât de curând să începem să le construim vor fi pe același tipar. Deci se continuă construirea cu încă 10 tronsoane de locuințe tot în Metalurgie. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a declarat Cristina Bălan, director Fond Locativ – Primăria Iași.

Primăria Iași a anulat licitația privind sistematizarea verticală a locuințelor ANL pentru tinerii din sănătate. Proiectul avea o valoare de peste 800 de mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *