Primăria Iași a anulat licitația privind consolidarea seismică a două clădiri rezidențiale multifamiliale din Iași
Administrația publică locală a lansat procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pe data de 24 octombrie 2024. Contractul avea ca obiect „Renovare integrată (consolidare seismică și renovarea energetică moderată) a clădirilor rezidențiale multifamiliale situate în Municipiul Iași”.
Primăria Iași a anulat licitația privind consolidarea seismică a două clădiri rezidențiale multifamiliale din Iași
Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), procedura de licitație a fost anulată din cauza faptului că nicio firmă nu a fost interesată de contractul în valoare de 5.018.528,01 lei, fără TVA, adică 5.972.048 de lei, cu TVA inclus. Astfel, nu a fost depusă nicio ofertă financiară.
„18.11.2024: Această procedură a fost anulată automat, deoarece la data limită de depunere ofertă nu au existat ofertanți care au depus oferta”, se arată în mesajul publicat pe SEAP.
Prin proiect, trebuiau să fie renovate două clădiri situate pe strada I. C. Brătianu, numărul 6, și blocul M din strada Macazului, numărul 5.
„Municipiul Iași a semnat cu MDLPA contractul de finanțare nr. 23821/27.02.2023, aferent cererii de finanțare nr. C5 – A1 – 195, pentru implementarea proiectului «Renovare integrată (consolidare seismică și renovarea energetică moderată) a clădirilor rezidențiale multifamiliale situate în Municipiul Iași». Finanțarea proiectului se va face prin fonduri nerambursabile în cadrul PNRR. Acest proiect cuprinde renovarea integrată a 2 clădiri din municipiul Iași. Pentru această investiție, municipiul Iași deține expertiză tehnică, auditul energetic și documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții pentru cele 2 clădiri. Indicatorii tehnico-economici ai investiției au fost aprobați prin HCL, nr. 268, din 17 iulie 2023. Totodată, au fost emise certificatele de urbanism, cu termen de valabilitate de 24 de luni de la data emiterii, pentru imobilul din I. C. Brătianu, numărul 6 și imobilul din strada Macazului, numărul 5. O îmbunătățire a eficienței energetice a clădirilor este esențială pentru atragerea obiectivelor naționale, care sunt în concordanță cu strategia Uniunii Europene, privind reducerea gazelor cu efect de seră și utilizarea sustenabilă a resurselor umane”, se arată în caietul de sarcini ale procedurii de licitație.
Blocurile de locuințe au fost construite în anii 1930, respectiv 1926
Blocul situat pe strada I. C. Brătianu, numărul 6, a fost construit în jurul anului 1930 și are un regim de înălțime subsol tehnic parțial (nu există posibilitate de acces) + parter + 1 etaj din zidărie portantă din cărămidă.
„Acoperișul este de tip șarpantă din lemn și învelitoarea este de tablă zincată. Este formată din două tronsoane, unul cu regimul de înălțime subsol tehnic parțial + parter + 1 etaj și unul cu regimul de înălțime parter”, se arată în documentele publicate pe SEAP.
În ceea ce privește blocul situat pe strada Macazului, numărul 5, acesta a fost construit în anul 1926 și are o suprafață construită la sol de 220,4 metri pătrați, suprafața desfășurată este de 835,45 metri pătrați.
„Amplasamentul pe care urmează a se realiza investiția este situat pe str. Macazului, nr. 5, municipiul Iași. Pe amplasament există următoarele construcții: bloc de locuințe, construit în anul 1926, cu un regim de înălțime subsol + parter + 2 etaje”, este specificat pe SEAP.
Primăria Iași a anulat licitația privind consolidarea seismică a două clădiri rezidențiale multifamiliale din Iași.
Demolate, ce sa consolidezi? Acuma asteapta cutremurul de 6.