Prima pagină » Local » Primăria Holboca cheltuie peste 2.300.000 de euro pentru extinderea rețelei de canalizare! Firmele interesate de contract pot depune ofertele până în luna octombrie
Primăria Holboca cheltuie peste 2.300.000 de euro pentru extinderea rețelei de canalizare! Firmele interesate de contract pot depune ofertele până în luna octombrie

Primăria Holboca cheltuie peste 2.300.000 de euro pentru extinderea rețelei de canalizare! Firmele interesate de contract pot depune ofertele până în luna octombrie

25 sept. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Holboca cheltuie peste 2.300.000 de euro pentru extinderea rețelei de canalizare din localitate. Procedura de licitație a fost lansată pe SEAP

Administrația publică locală a lansat ieri, 24 octombrie 2024, procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Contractul are ca obiectiv „Extindere rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare în satele Holboca și Dancu, comuna Holboca, județul Iași”.

Primăria Holboca cheltuie peste 2.300.000 de euro pentru extinderea rețelei de canalizare

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), contractul scos la licitație are o valoare totală de 9.852.491,20 lei, fără TVA, adică 11.724.464,52 lei, cu TVA inclus, respectiv 2.356.344 de euro. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 10 octombrie 2024, ora 15.00.

„Rețeaua se va amplasa conform STAS 8591/97. Pe porțiunile de subtraversarea drumului, s-a ținut cont de prevederile STAS 9312. Traseul conductei de distribuție este pozat de-a lungul drumurilor comunale, pe suprafața carosabila și în afara suprafeței carosabile. Săpăturile se vor executa manual și mecanizat, iar pe traseu, se va interzice depozitarea pământului pe marginea suprafeței carosabile, acesta urmând a fi evacuat în afara amprizei drumului. După pozarea conductei, se va reface umplutura, asigurându-se compactarea necesară și suprafața terenului în forma inițială, refăcându-se carosabilul, trotuarele și aleile pietonale afectate. Conductele PEHD 110 mm PN 10 sunt dimensionate pentru a asigura debitele necesare de consum, la care se adaugă debitul de apă necesar stingerii incendiilor de 5,00 l/s. Conductele de distribuție se vor monta la adâncimea de minim 1,00 m față de generatoarea superioară, pe un pat de nisip de minim 0,10 m grosime. Golirea și aerisirea rețelei de distribuție se va face prin intermediul hidranților supraterani de incendiu, precum și prin căminele de aerisire și golire. Conductele vor fi pozate continuu, fără puncte de reazem, rezultate dintr-o finisare necorespunzătoare a fundației tranșeei”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Și primăria din comuna Victoria, județul Iași, caută firme pentru extinderea sistemului de canalizare

Primăria din localitate a publicat pe data de 20 septembrie 2024 procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), iar contractul are ca obiectiv „Extindere sistem de alimentare cu apă și sistem de canalizare a apelor uzate în satele componente ale comunei Victoria, județul Iași”. Contractul are o valoare de 980.000 de lei, fără TVA, adică 1.166.200 de lei, cu TVA inclus.

„Prezentul contract presupune proiectarea extinderii rețelei de alimentare cu apă și cea de colectare a apei uzate în aglomerarea Victoria, realizarea de branșamente și racorduri la populația ce încă nu are branșamentele la rețeaua de apă și/sau racorduri la rețeaua de colectare ape uzate. Sistemul actual este gestionat de operatorul regional SC APAVITAL SA. În anul curent, a mai fost recepționată o lucrare de extindere rețele de apă uzată, acum fiind în proces de preluare, de către operator, și a acestui segment. Pentru a crește gradul de acoperire pentru serviciile de alimentare cu apă și colectare ape uzate, mai este necesară extinderea sistemului existent cu 8,74 km a rețelei de alimentare cu apă și 22,661 km de rețea colectare ape uzate. Comuna Victoria implementează proiectul «Extindere sistem de alimentare cu apă și sistem de canalizare a apelor uzate în satele componente ale comunei Victoria, județul Iași»”, finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Apel nr. PNRR/2022/C1/I.1, contract nr. C1I100122000138/27.08.2024”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Amintim că mai multe localități, din județul Iași, au lansat licitații privind extinderea sau înființarea rețelelor de canalizare.

Primăria Holboca cheltuie peste 2.300.000 de euro pentru extinderea rețelei de canalizare din localitate. Procedura de licitație a fost lansată pe SEAP, iar firmele pot depune ofertele financiare până în luna octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024