Prima pagină » Local » Primăria Holboca a suspendat licitația privind extinderea rețelei de apă și canalizare! „Încercăm să scutim din bugetul local o cheltuială”
Primăria Holboca a suspendat licitația privind extinderea rețelei de apă și canalizare! „Încercăm să scutim din bugetul local o cheltuială”

Primăria Holboca a suspendat licitația privind extinderea rețelei de apă și canalizare! „Încercăm să scutim din bugetul local o cheltuială”

26 sept. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Holboca a suspendat procedura de licitație privind extinderea rețelei de apă și canalizare din localitate

Pe data de 24 septembrie 2024, aceasta a fost publicată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Însă, ulterior, Administrația publică locală a suspendat procedura de licitație în valoare de 9.852.491,20 lei, fără TVA, aproximativ 2.356.344 de euro, cu TVA inclus.

Primăria Holboca a suspendat licitația privind extinderea rețelei de apă și canalizare. Au fost erori în devizul de lucrări

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), primăria Holboca a suspendat procedura de licitație privind extinderea rețelei de apă și canalizare din localitate. Primarul localității, Neculai Pamfil, a transmis că această situație a fost cauzată de o eroare în devizul de lucrări. Mai exact, una dintre sumele care sunt finanțate prin fonduri guvernamentale a fost trecută în rubrica fondurilor suportate de bugetul local al comunei Holboca.

„Licitația a fostQ suspendată din cauză că s-a trecut în deviz suma de la Guvern, în locul sumei de la bugetul local. În următoarea perioadă, vom da drumul din nou la licitație. Am început discuțiile cu cei de la DelgazGrid, poate ne ajută cu racordările de la SPAU-ri. Încercăm să scutim din bugetul local o cheltuială”, a declarat Neculai Pamfil, primarul comunei Holboca.

Precizăm faptul că valoarea contractului scos la licitație este de 9.852.491,20 lei, fără TVA, adică 11.724.464,52 lei, cu TVA inclus, respectiv 2.356.344 de euro. Contractul are ca obiectiv „Extindere rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare în satele Holboca și Dancu, comuna Holboca, județul Iași”. Iar firmele interesate de contract puteau trimite ofertele financiare până, cel târziu, la data de 10 octombrie 2024, însă acest termen va fi, cel mai probabil, schimbat ulterior, în funcție de reactivarea procedurii de licitație.

Rețeaua de apă și canalizare va fi amplasată în zona părților carosabile

Potrivit informațiilor publicate pe SEAP, rețeaua de apă și canalizare din comuna Holboca va fi realizată de-a lungul drumurilor comunale, atât pe suprafața carosabilă, cât și în afara acesteia.

„Rețeaua se va amplasa conform STAS 8591/97. Pe porțiunile de subtraversarea drumului, s-a ținut cont de prevederile STAS 9312. Traseul conductei de distribuție este pozat de-a lungul drumurilor comunale, pe suprafața carosabilă și în afara suprafeței carosabile. Săpăturile se vor executa manual și mecanizat, iar pe traseu se va interzice depozitarea pământului pe marginea suprafeței carosabile, acesta urmând a fi evacuat în afara amprizei drumului. După pozarea conductei, se va reface umplutura, asigurându-se compactarea necesară și suprafața terenului în forma inițială, refăcându-se carosabilul, trotuarele și aleile pietonale afectate. Conductele PEHD 110 mm PN 10 sunt dimensionate pentru a asigura debitele necesare de consum, la care se adaugă debitul de apă necesar stingerii incendiilor de 5,00 l/s. Conductele de distribuție se vor monta la adâncimea de minim 1,00 m față de generatoarea superioară, pe un pat de nisip de minim 0,10 m grosime”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Primăria Holboca a suspendat procedura de licitație privind extinderea rețelei de apă și canalizare din localitate. Aceasta va fi reluată în următoarea perioadă.

Comentarii
  • Luș nu a găsit nici o firmă care să joace cu el parandărătul… Știe toată lumea că e în gangbang total cu Costeluș Tăbliță, gangbang pe partea nevestei lui Luș. El tot un pițifelnic rămâne care e preocupat de găinarii cu „sterilizat” câini. Acuși o să intre procurorii peste el și peste nenea veterinaru’.Se chinuie Primăria Holboca să facă o pistă pentru biciclete de la Holboca la Ruseni dar numai de sifonat sunt buni angajații…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024