Prima pagină » Local » Primăria distribuie ajutoarele POAD pentru 1.000 de ieșeni nevoiași. Iată ce conțin pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană
Primăria distribuie ajutoarele POAD pentru 1.000 de ieșeni nevoiași. Iată ce conțin pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană

Primăria distribuie ajutoarele POAD pentru 1.000 de ieșeni nevoiași. Iată ce conțin pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană

25 aug. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Primăria Iași va distribui ajutoarele POAD provenite de la Uniunea Europeană, ajutoare ce vor ajunge la circa 1.000 de ieșeni cu o situație materială precară. Lista beneficiarilor cuprinde persoane aflate în șomaj, beneficiare ale legii venitului minim garantat, dar și alte categorii sociale

În această perioadă, municipalitatea va demara distribuirea produselor primite de la Uniunea Europeană (UE) în baza programului POAD. Noile tranșe de produse alimentare și de igienă de la Uniunea Europeană vor fi distribuite către persoanele cu venituri reduse, cele bolnave și care nu au parte de vreun venit, dar și pentru alte categorii de ieșeni. Programul POAD continuă și în alte localități din județul Iași, unde locuitorii pot veni la sediile primăriilor pentru a ridica acele produse. Și anul trecut au fost distribuite în Iași pachete prin acest program al Uniunii Europene.

Circa 1.000 de pachete distribuite prin programul POAD

Aproape 1.000 de pachete au fost distribuite prin acest program POAD în municipiul Iași.

„Municipalitatea ieșeană, prin Direcția de Asistență Socială, continuă distribuirea pachetelor alimentare și de igienă provenite ca ajutor de la Uniunea Europeană. Astfel, până în prezent au fost distribuite 987 de pachete cu produse de igienă tranșa IV din POAD. Este vorba de 462 de beneficiari de venit minim garantat, 420 de persoane beneficiare de alocație pentru susținerea familiei și 105 persoane dependente”, au transmis cei de la Primăria Iași.

Aceștia au mai precizat și faptul că în stoc au rămas 398 de pachete cu produse de igienă, care vor fi distribuite către persoanele dependente care nu au mai ridicat ajutoare comunitare în anul 2021 și care au depus cerere scrisă, însoțită de documente doveditoare. An de an, UE trimite astfel de produse în zonele defavorizate din țările blocului comunitar.

Ce produse vor ajunge la persoanele din municipiul Iași

Reprezentanții municipalității au arătat și ce produse vor primii ieșenii beneficiari ai programului POAD.

„Totodată, începând din această săptămână, vor fi distribuite pachete cu alimente, respectiv tranșa III POAD, celor 986 de persoane aflate în plată la nivelul lunii august 2021. Este vorba de 495 de persoane beneficiare de venit minim garantat și 403 persoane beneficiare de alocația pentru susținerea familiei. Beneficiarii din grupul țintă vor primi fiecare câte un pachet, cu un conținut standard: cinci kilograme făină albă de grâu, patru kilograme mălai, 800 grame paste făinoase, patru litri ulei, două kilograme zahăr, patru kilograme orez, 1,50 kilograme carne de vită (conservă), 900 grame carne de porc, un kilogram pateu (conservă), 1,44 litri compot fructe, 360 grame gem de fructe, 360 grame gem de fructe (dietetic)”, mai susțin cei de la Primăria Iași.

Ce categorii de persoane pot beneficia de ajutoarele UE?

Municipalitatea a arătat că termenul de distribuție este de 45 de zile calendaristice de la data recepției ultimului transport de la furnizor. Pachetele cu produse alimentare se pot ridica în baza actelor de identitate în original, prezentat de titularul beneficiului de asistență socială. Pentru alte categorii de beneficiari, distribuția va începe la o dată care va fi anunțată ulterior.

„Beneficiarii acestor pachete sunt familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziția scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare. Aceste produse vor ajunge și la familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277 / 2010”, au mai spus cei din Primărie.

Produsele POAD vor mai ajunge și la persoanele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victimele calamităților, persoanele dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *