Prima pagină » Economic Local » Primăria din comuna Valea Lupului cumpără un tractor cu accesorii! Utilajul costă aproape 50.000 de euro
Primăria din comuna Valea Lupului cumpără un tractor cu accesorii! Utilajul costă aproape 50.000 de euro

Primăria din comuna Valea Lupului cumpără un tractor cu accesorii! Utilajul costă aproape 50.000 de euro

16 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Comuna Valea Lupului va fi echipată cu un nou utilaj, ce va fi folosit și la activitățile de deszăpezire. Tractorul și accesoriile vor costa aproximativ 50.000 de euro. Utilajul va ajunge în curtea Primăriei în termen de 30 de zile de la semnarea contractului

Primăria din comuna Valea Lupului, județul Iași, a finalizat o nouă achiziție. Recent, a fost încheiată licitația pentru furnizarea unui tractor, dar și a accesoriilor aferente: remorcă, tiranți (element de metal) frontali și lamă pentru deszăpezire. Contractul a fost semnat cu societatea Topauto Com SRL, din Brașov. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 6,7 milioane de lei, un profit de 960.940 de lei, datorii de 1,1 milioane de lei, cu un număr de 13 angajați. Firma este deținută de Marius Dorian Bărbulescu. Valoarea finală a contractului este de 268.000 de lei, fără TVA, adică aproape 50.000 de euro.

„Achiziționarea utilajelor este necesară pentru desfășurarea activității compartimentului de Gospodărire comunală, activități în interesul comunității. Ofertanții au obligația de a face dovada conformității produselor ofertate cu cerințele caietului de sarcini, informațiile fiind prezentate astfel încât să se permită identificarea cu ușurință a corespondenței cu specificațiile tehnice, prezentându-se orice alte informații considerate semnificative pentru o evaluare corespunzătoare”, se arată în caietul de sarcini.

Comuna Valea Lupului se află în plină expansiune imobiliară, dar nu au lipsit scandalurile în care au fost implicați dezvoltatorii.

Termenul de furnizare este de maximum 90 de zile de la semnarea contractului

Firma câștigătoare va furniza utilajul în termen de 90 de zile. Autoritatea contractantă a cerut o garanție pentru produs de cel puțin 12 luni. Tractorul trebuie să aibă tracțiune 4×4, capacitate cilindrică de 3.400 cmc, motor diesel de minimum 95 CP etc.

„Garanția acordată va fi de cel puțin 12 luni, necondiționată de orele de funcționare sau kilometrii parcurși, de la data semnării procesului-verbal de punere în funcțiune încheiat între furnizor și beneficiar. Asigurarea reviziilor și intervențiilor cu implicare service rapid la locul în care utilajul lucrează, gratuit, în perioada de garanție. Furnizorul va asigura, la solicitarea beneficiarului, piese de schimb și service post-garanție, dacă va fi cazul”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Valea Lupului construiește o grădiniță cu 400.000 de euro

Comuna Valea Lupului va beneficia și de o grădiniță modernă. Recent, Primăria din localitate a finalizat licitația pentru execuția lucrărilor. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă îi aparține societății Adal Hidro Construct SRL, cu sediul social în Târgu Frumos. Firma este deținută de Alexandru Butnaru. În 2019, a fost declarată o cifră de afaceri de 1.989.942 de lei, un profit de 381.520 de lei, datorii de 349.597 de lei, cu un număr de 15 angajați.
Oferta finală pentru realizarea lucrării are o valoare de 2.298.425 de lei, adică aproape 400.000 de euro. Suprafața construită a clădirii este de 752 de metri pătrați. În suma estimată intră și costurile cu dotarea grădiniței. Lucrările trebuie realizate în termen de 9 luni de la semnarea contractului. Procedura a fost reluată în mai multe rânduri din cauza lipsei de ofertanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *