Prima pagină » Actualitate » Primăria dă 558 de lei anumitor categorii de persoane! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a primi banii
Primăria dă 558 de lei anumitor categorii de persoane! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a primi banii

Primăria dă 558 de lei anumitor categorii de persoane! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a primi banii

18 apr. 2024, 11:31,
în Actualitate

Primăria București oferă 558 de lei anumitor categorii de persoane. Cei care deţin obligaţiuni simbol PMB28 vor primi acești bani până pe 23 aprilie 2023, când se va efectua cea de-a şasea plată de dobânzi anuale în valoare de 558,46 lei / obligaţiune.

Primăria dă 558 de lei anumitor categorii de persoane

Primăria Capitalei a realizat pe 23 aprilie 2018 o emisiune de obligaţiuni, în valoare totală de 555.000.000 lei.

„Societatea Depozitarul Central S.A. va asigura distribuirea sumelor de bani reprezentând dobânzi către Deţinătorii de Obligaţiuni, conform reglementărilor în vigoare aplicabile, Agentul de Plată desemnat fiind Raiffeisen Bank SA, conform prevederilor Prospectului de admitere la tranzacţionare aprobat prin Decizia ASF nr. 512/24.04.2018″, transmite sursa citată.

Plăţile de dobânzi se vor realiza pentru cei care deţin obligaţiuni simbol PMB28 în contul participanţilor la sistemul de compensare, decontare, custodie, depozitare şi înregistrare al depozitarului central pentru investitorii care, la data de înregistrare 15.04.2024, aveau înregistrate obligaţiunile în conturile deschise la participanţii respectivi sau prin transfer bancar în contul deschis în RON, astfel cum a fost comunicat depozitarului central de către deţinătorul de obligaţiuni înregistrat în Registrul deţinătorilor, cu cel puţin 5 (cinci) zile calendaristice anterioare datei de plată a dobânzii şi respectiv, datei scadenţei, pentru deţinătorii care la data de înregistrare 15.04.2024 aveau înregistrate obligaţiunile în conturi deschise în Secţiunea 1 a Registrului depozitarului central.

Plăţile de dobânzi nu se vor realiza în numerar, cec, mandat poştal sau orice altă modalitate cu excepţia transferului bancar, conform secţiunii Termenii şi condiţiile Obligaţiunilor – pct. 7.4. Rata dobânzii este de 5,6% pe an.

„Situaţia financiară a PMB este acum una stabilă, iar investitorii şi-au recăpătat încrederea în noi. Emisiunea de acum a captat interesul investitorilor fiind suprasubscrisă, iar asta nu poate decât să mă bucure. Mulţumesc pentru încredere băncilor, fondurilor de pensii, societăţilor de asigurare care au subscris şi intermediarului emisiunii, asocierea formată din BCR, BRD şi Raiffeisen”, a declarat Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei.

Cum se calculează plata dobânzii

Spre exemplu, la valoarea nominală a unei obligaţiuni (VN): 10.000 RON, perioada de dobândă este de la 24.04.2023 inclusiv, până la 23.04.2024 exclusiv. Numărul de zile din perioada de dobândă (N) este de 365 zile.

Rata dobânzii (d) care este luată în calcul este de 5,60% pe an, unde D= (d x N x VN) / numărul de zile din anul respectiv, unde:

  • „D” reprezintă Valoarea Dobânzii plătibilă la Data de Plată pentru o Obligaţiune;
  • „d” reprezintă Rata Dobânzii;
  • „N” reprezintă numărul de zile din Perioada de Dobândă;
  • „VN” reprezintă valoarea nominală a unei Obligaţiuni.

Conform Prospectul de admitere la tranzacţionare, valoarea rezultată a dobânzii calculate În baza formulei de mai sus va fi rotunjită În minus până la cea mai apropiată valoare de ban (respectiv 1/100 dintr-un RON), iar suma astfel obţinută va reprezenta suma brută a Valorii Dobânzii pentru Perioada de Dobândă pentru care a fost realizat calculul, pentru fiecare Obligaţiune.

Astfel, valoarea calculată a dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni, plătibilă la Data Plăţii de 23.04.2024 este următoarea: D = (5,60% x 365 zile x 10.000 RON)/ 366 zile = 558,46 RON.

Așadar, Primăria București oferă 558 de lei anumitor categorii de persoane care deţin obligaţiuni simbol PMB28 vor primi acești bani până pe 23 aprilie 2023, când se va fectua cea de-a şasea plată de dobânzi anuale în valoare de 558,46 lei / obligaţiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *