Prima pagină » Economic Local » Primăria comunei Sirețel asfaltează drumurile din localitate! Contractul este de 550.000 de euro
Primăria comunei Sirețel asfaltează drumurile din localitate! Contractul este de 550.000 de euro

Primăria comunei Sirețel asfaltează drumurile din localitate! Contractul este de 550.000 de euro

11 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Mai multe drumuri din comuna Sirețel, județul Iași, vor fi reabilitate. Este ultima etapă din cadrul programului de reabilitare. Licitația este programată pentru finalul lunii septembrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Noi investiții sunt anunțate în comuna Sirețel, județul Iași. Pe data de 24.09.2021 este programată licitația pentru asfaltarea drumurilor din localitate. Prevederea bugetară este de 2.790.632 lei fără TVA, aproape 550.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

„Modernizarea drumurilor din comuna Sirețel, pe o lungime totală de 1.965 ml cuprinde sistematizarea traseului și realizarea unei structuri rutiere conform clasei tehnice V. Lucrările urmăresc sporirea capacității portante și a îmbunătățirii elementelor geometrice pentru străzile avute în vedere. Se vor executa lucrări de modernizare a străzilor rămase nemodernizate în urma proiectului inițial, respectiv: drum comunal DC 1214 de la km 0+000 la km 1 + 025, drum comunal DC 146 – tronson 1 de la km 0 +060 la km 0+610, drum comunal DC 146 – tronson 2 de la km 0+000 la km 0+390, execuția gabioane amonte și aval podeț C2 de pe drumul comunal DC 146 – tronson3, recent modernizat”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Sirețel are în vedere îmbunătățirea infrastructurii

Firma de construcții care va câștiga licitația trebuie să realizeze lucrările în termen de maximum 12 luni.

„Investițiile în modernizarea acestei infrastructuri auto vor contribui la îmbunătățirea gradului de acces al populației aflate în zona supusă modernizării, precum și al accesului către locații speciale, ca centre rezidențiale, așezăminte de cult, atracții turistice, stimularea transportului public de călători și marfă, prin diminuarea folosirii autoturismelor proprii, lucru ce duce la scăderea gradului de poluare în zonă; punerea în valoare și creșterea potențialului economic și social al comunei, precum și al arealului adiacent, prin atragerea de investitori, în prezent descurajați de starea deplorabilă a drumului aflat în curs de modernizare”, se mai arată documentația procedurii.

Și comuna Comarna va avea drumurile asfaltate.

În comuna Victoria, Compania Națională de Investiții asigură o finanțare de 1 milion de euro

Totodată, Compania Națională de Investiții (CNI) anunță noi investiții în județul Iași și în perioada următoare. De data asta este vizată reabilitarea drumurilor din comuna Victoria. Pe data de 17.09.2021 urmează să fie organizată licitația pentru execuția lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 3.958.500 lei fără TVA, aproximativ 800.000 de euro. Conform documentației, autoritatea contractantă intenționează să reabiliteze o porțiune de drum de 2.715 metri liniari cuprinsă între Icușeni Vale – Icușeni Deal, pe tronsonul drumului comunal 16A. În comuna Victoria urmează să fie implementat un proiect major pentru aducțiunea gazelor naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *