Prima pagină » Economic Local » Primăria comunei Sinești cheltuie 2,5 milioane de euro pentru asfaltarea drumurilor! La licitație au fost depuse 6 oferte
Primăria comunei Sinești cheltuie 2,5 milioane de euro pentru asfaltarea drumurilor! La licitație au fost depuse 6 oferte

Primăria comunei Sinești cheltuie 2,5 milioane de euro pentru asfaltarea drumurilor! La licitație au fost depuse 6 oferte

18 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Drumuri cu o lungime de 11,3 kilometri vor fi refăcute cu fonduri de la bugetul local. Lucrarea ar urma să fie executată în termen de 24 de luni de la semnarea contractului. La licitația pentru achiziția serviciilor de execuție au fost depuse mai multe oferte

Mai multe artere din comuna Sinești, județul Iași, vor fi reabilitate. Recent, administația locală a lansat o licitație pentru realizarea lucrărilor. Contractul are o valoare estimată de 2.405.063 lei, fără TVA, aproximativ 2,5 milioane de euro. La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea Enviro Construct SRL, Mecon Iași SRL, Darcons SRL, Con Ted Company SRL, Eky Route SRL și asocierea Daroconstruct SRL – Geprocon SA. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Ploile din ultima perioadă au colmatat șanțurile existente, ceea ce a făcut ca scurgerea apelor să se facă pe suprafața carosabilă, ducând astfel la apariția de gropi și ravene. În prezent, din cauza spălării părții carosabile, nu mai sunt asigurate condițiile normale necesare desfășurării traficului rutier, ceea ce are un efect defavorabil asupra condițiilor de circulație, prin apariția burdușirilor în zone adiacente platformei de drum”, se arată în documentația procedurii.

Recent, Primăria Sinești a fost implicată într-un scandal sexual, în care ar fi fost implicat contabilul instituției.

Finanțarea va fi asigurată de la buget ul local pe o perioadă de 2 ani

Firma câștigătoare are ca termen de execuție 2 ani de la semnarea contractului și emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Reabilitarea vizează un număr de 20 drumuri sătești cu o lungime de 11,3 kilometri.

„Transportul mixturii asfaltice se va efectua cu autocamioane cu bene metalice protejate pentru eliminarea pierderilor de temperatură, curățate de orice corp străin și uscate înainte de încărcare. La distanțe mai mari de 20 de kilometri sau cu durata de peste 30 minute, indiferent de anotimp, precum și vreme rece, autobasculantele trebuie acoperite cu prelate speciale, imediat după încărcare. Volumul mijloacelor de transport va fi determinat de productivitatea instalației de preparare a mixturii asfaltice, de cerințele beneficiarului și de posibilitățile de punere în operă, evitându-se eventuale perioade de așteptare ce ar determina scăderea temperaturii mixturii asfaltice”, sunt cerințele autorității contractante.

Compania Națională de Investiții a alocat fonduri comunei Sinești pentru construirea unei săli de sport

Comuna Sinești va beneficia și de alte alocări bugetare, de data aceasta de la Compania Națională de Investiții (CNI) SA. Recent, a fost demarată licitația pentru construirea unei săli de sport.

La procedură s-au prezentat 14 societăți: Dev In All SRL, DAS SRL, asocierea Katar Conneg SRL – Stood Project SRL, asocierea Optimal Project SRL – Security Construct SRL, Laurențiu H SRL, asocierea Sigma Aps Construct – Proiectare Pago SSM Construct SRL, asocierea Moldocor SRL – Arhing SRL, asocierea Concas SRL – BB & Asociaiții Design SRL, asocierea Ag Steel Building & Cladding SRL – Air Projects sRL, asocierea Smeogal Construct SRL, asocierea Conest SA – Structi Punct SRL, asocierea JJS Construct AG SRL – Contemporan Proiect SRL, asocierea SMB Steel Project Partnership SRL – SMB Industrial Plant Building SRL – Gendav SRL – Genymar 2008 SRL și asocierea Ervconst Group Invest SRL – MTA Structural Engineers SRL – Dalubuild Construct SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Prevederea bugetară este de 7,7 milioane de lei, aproximativ 1,6 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 octombrie 2024
11 octombrie 2024