Prima pagină » Economic Local » Primăria comunei Deleni modernizează iluminatul public din localitate! Contractul are o valoare de 140.000 de euro
Primăria comunei Deleni modernizează iluminatul public din localitate! Contractul are o valoare de 140.000 de euro

Primăria comunei Deleni modernizează iluminatul public din localitate! Contractul are o valoare de 140.000 de euro

27 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Investiții de aproape 140.000 de euro în comuna Deleni, județul Iași, pentru modernizarea iluminatului public din localitate. Proiectul a fost finanțat prin intermediul Administrației Fondului de Mediu. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul procedurii

Comuna Deleni, județul Iași, va beneficia de lucrări de modernizare a iluminatului public. Administrația Fondului de Mediu (AFM) a finanțat investiția solicitată de Primăria Deleni. Licitația pentru realizarea lucrărilor va fi organizată pe data de 12.08.2021. Valoarea estimată a contractului este de 690.153 lei, fără TVA, aproape 140.000 de euro.

„Scenariul recomandat de către proiectant și aprobat de către beneficiar presupune: preluarea echipamentului, demontarea aparatelor de iluminat vechi stradale existente, demontarea consolelor vechi, demontarea cablurilor de alimentare vechi, demontarea clemelor de legătură vechi, montarea de aparate de iluminat stradale cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic și luminotehnic pe toți stâlpii existenți, repartizate pe categorii de putere”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta participanților cu prețul cel mai mic.

Autoritatea contractantă a stabilit necesarul de aparate de iluminat

Conform documentației, vor fi montate 101 aparate de iluminat de 45 W, 412 bucăți – 22Wm, 24 bucăți – 70W și un aparat de 70W.

„La propunerea tehnică se vor anexa toate diplomele, autorizațiile, atestatele necesare îdenplinirii contractului. Ofertanții sunt pe deplin răspunzători pentru stabilirea echipei implicate în execuția lucrărilor cu respectarea prevederilor legale din cadrul obiectivului, precum și de existența tuturor diplomelor, autorizațiilor, avizelor, legitimațiilor necesare pentru personal și firmă. Autoritatea contractantă îndeamnă operatorii economici să viziteze amplasamentul obiectivului, astfel încât aceștia să poată oferta în cunoștință de caz”, se mai arată în documentația procedurii.

În ediițile trecute ale „BZI” a fost prezentat grupul de interese care a acaparat contractele pentru modernizarea rețelelor de iluminat.

În comuna Strunga a fost anulată licitația pentru modernizarea iluminatului

Și comuna Strunga, din județul Iași, la fel ca alte primării din țară, a primit finanțare de la AFM. După finalizarea proiectării, primarul din localitate a scos la licitație lucrările de modernizare a iluminatului public. Procedura cu prevedere bugetară de 450.832 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro, era programată pe data de 24.03.2021. Dar, primarul Sorin Lazăr a anulat licitația, pentru că a găsit nereguli în caietul de sarcini, care restricționau participarea firmelor. Din banii de la AFM, comuna Strunga urma să beneficieze de 43 de aparate de iluminat 53W, 295 de aparate de iluminat – 22W și două aparate de iluminat echipat cu panou fotovoltaic de 22 W.

La mai toate licitațiile pentru modernizarea iluminatului s-a prezentat societatea Urbioled SRL, condusă de Ana-Maria Ciotîr, iubita lui Bogdan Solcanu, fiul fostului senator PSD Ioan Solcanu. Nu o dată, Bogdan Solcanu, prin societatea Crisbo Company SRL, convingea primăriile să întocmească proiectul tehnic pe baza căruia se organizau licitațiile pentru execuția lucrărilor. Caietul de sarcini era în așa fel întocmit , încât să se potrivească cu oferta Urbioled. Puțini primari s-au prins că, de fapt, este o afacere în familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *