Prima pagină » Economic Local » Primăria comunei Brăești cumpără tablete, camere web și laptopuri. Contractul are o valoare de 100.000 de euro
Primăria comunei Brăești cumpără tablete, camere web și laptopuri. Contractul are o valoare de 100.000 de euro

Primăria comunei Brăești cumpără tablete, camere web și laptopuri. Contractul are o valoare de 100.000 de euro

20 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Elevii din comuna Brăești vor primi tablete pentru a putea participa la orele online. Achiziția este programată pentru finalul lunii iulie 2021. Echipamentele trebuie să fie conectate la Internet. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic

Primăria comunei Brăești, din județul Iași, anunță achiziții de tablete școlare și echipamente pentru desfășurarea activității didactice online. Procedura este programată pentru data de 29 iulie 2021. Valoarea estimată a contractului este de 499.794 de lei, fără TVA, adică aproape 100.000 de euro.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea accesului la procesul de învățământ în mediul online în contextul pandemiei de COVID-19 prin dotarea școlilor din comuna Brăești cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, inclusiv abonament la Internet pe o perioadă de 24 de luni, precum și a altor echipamente / dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online în bune condiții. Proiectul vizează crearea premiselor tehnice de funcționare a procesului de învățământ în situația în care unii dintre elevi sau toți trebuie să urmărească desfășurarea orelor de acasă”, se arată în caietul de sarcini.

Și Primăria Bivolari achiziționează tablete pentru unitățile școlare.

Autoritatea contractantă a împărțit licitația în 3 loturi

Procedura anunțată de Primăria Brăești a fost împărțită în 3 loturi. Vor fi achiziționate 285 de tablete, 31 de laptopuri pentru profesori și 30 de camere web. Echipamentele vor ajunge la Școala Profesională Brăești, Școala Gimnazială Cristești, Școala Primară Albești și Școala Primară Buda.

„Furnizorul se obligă să furnizeze produsele la standardele și / sau performanțele prezentate în propunerea tehnică. Furnizorul se obligă să furnizeze produsele în perioadele / la datele prevăzute prin graficul de livrare. Furnizorul se obligă să furnizeze, să monteze, să pună în funcțiune și să asigure instruirea pentru bunurile livrate. Perioada de garanție minimă acordată produselor livrate este de 24 de luni de la data recepției produselor”, se arată în documentația procedurii.

Tabletele trebuie echipate cu sistem Android 10, CPU Quad-core 1,5 Ghz, memorie internă de 16 GB, plus 2 GB RAM.

În comuna Ciurea, cheltuielile cu echipamentele ajung la 500.000 de euro

Totodată, Primăria comunei Ciurea, din județul Iași, cumpără tablete pentru desfășurarea orelor de curs online în învățământul preuniversitar. Recent, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru achiziția echipamentelor. Pe lista cu echipamente se află 1.361 de tablete, 115 laptopuri, 61 de camere web și 10 tablete interactive. Va fi asigurată și conexiunea la Internet.
În cadrul programului, vor fi dotați cu echipamente și 115 profesori din comună. Nu mai puțin de 12 oferte au fost depuse în cadrul procedurii. Valoarea estimată a contractului este de 2.200.257 de lei, fără TVA, adică aproape 500.000 de euro. În comuna Ciurea sunt înregistrați 1.361 de elevi în învățământul preuniversitar. La începutul lunii mai 2021 au fost stabilite scenariile pentru susținerea orelor în învățământul preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *