Prima pagină » Economic Local » Primăria comunei Bălțați va avea trotuare de 250.000 de euro! Se va interveni pe o porțiune de 3 kilometri
Primăria comunei Bălțați va avea trotuare de 250.000 de euro! Se va interveni pe o porțiune de 3 kilometri

Primăria comunei Bălțați va avea trotuare de 250.000 de euro! Se va interveni pe o porțiune de 3 kilometri

19 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Comuna Bălțați va beneficia de investiții în infrastructura stradală. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la începutul lunii septembrie 2021. Trotuarele vor fi decopertate și modernizate cu pavele noi. Prețul cel mai mic este un criteriu în alegerea ofertei câștigătoare

Noi investiții în infrastructură sunt anunțate în comunele din județul Iași. De data asta, pe listă se află Primăria Bălțați, cu aproape 5.000 de locuitori. Autoritatea contractantă a anunțat pe data de 02.09.2021 o licitație pentru reabilitarea și modernizarea trotuarelor din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 1.218.354 lei, fără TVA, aproape 250.000 de euro.

„Soluția constructivă propusă prevede efectuarea de lucrări de demolare a dalelor din beton degradate, lucrări de terasamente pentru realizarea profilului longitudinal și transversal proiectat, nivelarea și compactarea patului și realizarea structurilor pentru trotuare. Luând în considerare starea de degradare a trotuarelor existente, se propune demolarea acestora și construirea de trotuare noi, care să satisfacă cerințe de siguranță și confort în traficul pietonal”, se arată în caietul de sarcini.

Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

Primăria Bălțați a stabilit un traseu de peste 3 kilometri

Autoritatea contractantă vizează mai multe sectoare de trotuare cu o lungime totală de 3.167 de metri liniari, cu o suprafață de 5.127 de metri pătrați.

„Prin studiul de fezabilitate s-a stabilit realizarea unui sistem alcătuit din pavele autoblocante – 6 cm, strat de repartiție din nisip – 5 cm, strat de fundație din balast – 15 cm, strat izolator în grosime de 7 cm. Această soluție se încadrează și în prevederile normativului NP 116 – 2004 privind alcătuirea structurilor rutiere rigide și suple pentru străzi, trotuare, deoarece asigură implicații tehnologice mai reduse, în cazul unor viitoare intervenții asupra instalațiilor subterane existente”, se mai arată în documentația procedurii.

Și Primăria Fântânele a lansat o procedură similară.

Primăria Tomești cheltuie 380.000 de euro pe modernizarea trotuarelor

Anul trecut, Primăria Tomești a finalizat licitația pentru modernizarea trotuarelor. Contractul în valoare de 1.865.344 de lei, fără TVA, aproape 380.000 de euro, a fost câștigat de societatea Lis Affair SRL, condusă de afacerista Petronela Ștefan. Lis Affair a venit în asociere cu societatea Total Proiect SRL, condusă de Gabriel Lucian Ivascan. Lis Affair a prins contracte și în alte comune din județul Iași. Conform proiectului, Primăria Tomești intenționează să modernizeze tronsonul de pe DN 28 (Iași – Albița), de la kilometrul 83 la kilometrul 85.

„În prezent, pe porțiunea dintre sala de sport și Primăria Tomești nu există amenajat niciun trotuar, astfel încât anual se întâmplă accidente rutiere soldate chiar cu decesul pietonilor. Circulația pietonilor între sat Tomești, cartierul de blocuri și zona Tomești Sat cu primăria se desfășoară pe marginea DN în următoarele condiții: nu există nicio amenajare pentru circulația pietonilor; pe timp ploios, din cauza noroiului, precum și iarna, din cauza zăpezii, pietonii sunt efectiv obligați să circule pe partea carosabilă”, se arată în descrierea situației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`