Prima pagină » Local » Primăria Comarna cheltuie peste 2.700.000 de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare. Lucrările vor fi executate în satul Stânca
Primăria Comarna cheltuie peste 2.700.000 de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare. Lucrările vor fi executate în satul Stânca

Primăria Comarna cheltuie peste 2.700.000 de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare. Lucrările vor fi executate în satul Stânca

03 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Comarna din județul Iași cheltuie peste 2.700.000 de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare

Procedura de licitație a fost lansată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pe data de 2 octombrie 2024. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până, cel târziu, pe data de 18 octombrie 2024, ora 15:00.

Primăria Comarna cheltuie peste 2.700.000 de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare

Contractul are o prevedere bugetară de 11.492.567,61 lei, 13.676.154,73 lei cu TVA, aproximativ 2.748.202 euro. Procedura de licitație are ca obiectiv contractarea serviciilor de proiectare, execuție lucrări privind extinderea rețelei de apă și canalizare în satul Stânca, comuna Comarna.

„Procedura de atribuire a contractului de achiziție publică este inițiată sub incidența prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de alocarea creditelor bugetare cu această destinație, semnarea contractului făcându-se cu respectarea dispozițiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind publice. Având în vedere dispozițiile legii 98/2016, privind achizițiile publice, și H.G. nr. 395/2016, cu modificările și completările ulterioare. Autoritatea Contractantă precizează că va încheia contractul cu ofertantul declarat câștigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziției vor fi asigurate prin alocarea creditelor bugetare cu această destinație. În cazul în care, indiferent de motive, creditele bugetare nu vor fi alocate, Autoritatea Contractantă, după primirea notificării cu privire la neacordarea finanțării, își rezervă dreptul de a anula procedura de atribuire, în condițiile în care nu există o altă sursă de finanțare”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Modernizarea iluminatul public din localitate costă peste 146.000 de euro

Primăria comunei Comarna din județul Iași a contractat, în luna septembrie 2024, un contract privind modernizarea sistemului de iluminat public stradal în localitate. Acesta a fost atribuit prin încredințare directă firmei Vodafone Romania. Contractul are o valoare de 729.821,31 lei, fără TVA, aproximativ 146.683 de euro.

Tot prin încredințare directă, primăria Comarna a contractat în luna august 2024 și serviciile de proiectare – Tema de proiectare, studiu de prefezabilitate și studiu de fezabilitate pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor afectate de calamitățile din anul 2021. Contractul a fost atribuit firmei Arbeit Project Solution SRL pentru suma de 200.000 de lei, fără TVA, aproximativ 40.183 de euro.

„Activitatea de proiectare și arhitectură, realizarea unor proiecte de complexitate variată, de la cerințe simple (locuințe individuale – case, vile, modificări apartamente, amenajări spații comerciale) până la investiții medii și mari (locuințe colective, sedii birouri, clădiri administrative, clădiri social-culturale, cinematografe, săli de sport, săli de sport polivalente, stadioane, bazine de înot, unități sanitare în mediul urban, spații producție – hale industriale, depozite), drumuri locale și județene, sisteme de alimentare cu apă și sisteme de canalizare, alte obiective de interes public sau social, în domeniul construcțiilor. Servicii de proiectare pentru fazele: Tema de proiectare/Studiu de Prefezabilitate/Studiu de fezabilitate, în conformitate cu H.G.907/2016, în vederea avizării și aprobării indicatorilor tehnico-economici în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social, desfășurat prin Compania Națională de Investiții – „C.N.I.-S.A.”, P.N.D.L., P.O.R., A.F.I.R.”, se arată în detaliile achiziției directe privind prestarea serviciilor de către firma privată.

Primăria Comarna din județul Iași cheltuie peste 2.700.000 de euro pentru extinderea rețelei de apă și canalizare. Administrația publică locală caută firme pentru realizarea proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`