Prima pagină » Economic Local » Primăria Ciurea a semnat contractul pentru modernizarea unui drum din comună! Contractul este de aproape 400.000 de euro

Primăria Ciurea a semnat contractul pentru modernizarea unui drum din comună! Contractul este de aproape 400.000 de euro

26 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Comuna Ciurea va beneficia de lucrări de asfaltare. Recent, a fost semnat contractul de lucrări cu firma Mecon Iași SRL. Modernizarea străzii Olarilor va costa aproximativ 400.000 de euro. La procedură a participat doar societatea cu care s-a încheiat contractul

Primăria Ciurea a finalizat licitația pentru modernizarea unui drum din comună. Este vizată asfaltarea străzii Olarilor, cu o lungime de 1,9 kilometri. Valoarea estimată a lucrării este de 1.979.119 lei, fără TVA, adică 420.000 de euro. La procedură s-a prezentat o singură societate: Mecon Iași SRL. După evaluarea ofertelor tehnico-financiare, licitația a fost atribuită. Valoarea finală a contractului este mai mică cu aproape 10.000 lei față de prevederea bugetară.

„Înainte de începerea lucrărilor de terasamente se execută lucrări pregătitoare în limita zonei de lucru: curățarea terenului de frunze, crengi, iarbă și buruieni; decaparea și depozitarea pământului vegetal; asanarea zonei drumului prin îndepărtarea apelor de suprafață și adâncime; curățirea terenului de frunze, crengi, iarbă, buruieni și alte materiale se face pe întreaga suprafață a amprizei. Decaparea pământului vegetal se face pe întreaga suprafață a amprizei drumului și a gropilor de împrumut. Pământul decapat și alte produse care sunt improprii vor fi depozitate. Pământul vegetal va putea fi pus într-un depozit provizoriu, în vederea unei eventuale reutilizări”, sunt indicațiile din caietul de sarcini.

În alte comune modernizările se realizează cu fonduri guvernamentale

În ceea ce privește alte primării din județul Iași, fondurile sunt asigurate de către Compania Națională de Investiții (CNI) SA. Este și cazul comunei Țuțora. Recent, a fost demarată o licitație pentru realizarea lucrărilor. Estimarea bugetară este de 2.031.387 lei, fără TVA, aproximativ 423.000 de euro.

„Pe teritoriul comunei Țuțora, inundațiile au constituit un fenomen deosebit, producerea acestora fiind cauzată atât de revărsarea unor cursuri de apă, cât și de scurgerea de torenți și de pe versanți. Drumurile comunale din satul Chiperești, comuna Țuțora, trebuie reabilitate și modernizate, deoarece există riscul ca la urmatoarele precipitații abundente să ducă la ruperea acestora în totalitate și întreruperea circulației, acestea fiind drumuri de o importanță deosebită. Deteriorarea drumurilor este cauzată de ploile abundente ce au produs scurgeri importante cu efecte de inundații locale, ce au dus la deteriorarea drumurilor prin destabilizarea terasamentului drumurilor”, se arată în descrierea situației actuale.

În municipiul Iași, străzile au intrat în etapa de realizare a proiectului tehnic

În cazul municipiului Iași, edilii au lansat o licitație pentru asfaltarea mai multor drumuri. Deocamdată, vor fi achiziționate serviciile de proiectare. Conform proiectului, este vizată modernizarea străzilor Camil Ressu, Podișului, Văleni, Viorelelor, Urcușului și aleea Văleni, toate aflate în cartierul Galata. În cartierul Tătărași sunt cuprinse două străzi: Trecătoare Fântânilor și Petre Ispirescu. Lungimea totală a străzilor este de 3.290 metri.

„Strada Podișului este amplasată în cartierul Galata și asigură legătura între șos. Iași – Voinești și limita de proprietate. Traseul studiat are lungimea de aproximativ 300 metri liniari și lățimea de cca. 6,00 metri. Traseul străzii este sinuos, de coastă. Tronsonul de stradă studiat este acoperit cu piatră. Nu are trotuare și elemente de scurgere a apelor pluviale. Strada este prevăzută cu iluminat stradal și cu rețele de utilități publice: apă parțial, canalizare parțial, gaze naturale, energie electrică”, se arată în descrierea străzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *