Prima pagină » Economic Local » Primăria cheltuie 85.000 de euro pentru deparazitarea și întreținerea terenurilor de fotbal pentru Politehnica Iași
Primăria cheltuie 85.000 de euro pentru deparazitarea și întreținerea terenurilor de fotbal pentru Politehnica Iași

Primăria cheltuie 85.000 de euro pentru deparazitarea și întreținerea terenurilor de fotbal pentru Politehnica Iași

15 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Economic Local

Primăria Iași susține echipa de fotbal locală și trebuie să cheltuie 85.000 de euro pentru întreținerea terenurilor. Este vorba despre suprafața de joc de pe Stadionul „Emil Alexandrescu” și terenul de antrenament din Copou

Suprafața de totală de joc de pe Stadionul „Emil Alexandrescu” măsoară, în total, 7.848 mp, la fel și terenul de lângă stadion, unde se efectuează antrenamentele. Pe lângă întreținere, este nevoie și de deparazitarea suprafeței, deoarece dăunătorii pot distruge stratul de gazon.

Primăria Iași întreține terenurile de fotbal

Valoarea totală a celor două achiziții publice este de 426.000 de lei, cu TVA, undeva la 85.000 de euro. Perioada contractului este pentru anul în curs. Tehnicile folosite trebuie să se încadreze în normele FRF, FIFA și UEFA, pentru desfășurarea meciurilor de fotbal oficiale. Echipa de fotbal Politehnica Iași evoluează în prima ligă de fotbal din România și trebuie să întrunească toate condițiile de joc, fiind verificate de observatorii FRF la meciurile oficiale.

„Program de intretinere agronomică extraordinara (lucrari mecanice) in anul vegetativ 2024. Programul de întretinere include un set complex de operatiuni mecanice de ingrijire agronomica pt. stratul de gazon si furnizarea materialelor aferente, pentru decompactarea terenului, ameliorarea structurii solului prin adaos de material drenant si pentru refacerea densității și omogenității stratului de gazon, în vederea aducerii și mentinerii suprafetelor sportive in buna stare estetica si functionala, pe parcursul anului vegetativ, conform normelor FRF, FIFA, UEFA”, se arată în procedură.

Vor fi folosite tratamente chimice pentru creșterea gazonului și pentru deparazitare.

„Program de servicii de deparazitare și revitalizare strat gazon natural pentru uz sportiv, in anul 2024- pt. terenuri de fotbal înierbate cu suprafata totala cuprinsa intre 13.000 și 16.000mp. Programul de întretinere include un set complex de operatiuni de ingrijire agronomica pt. stratul de gazon si furnizarea materialelor aferente, constând în tratamente chimice specifice pentru combaterea bolilor si daunatorilor gazonului și pentru aport nutritiv în scopul stimularii procesului vegetativ și revigorarea plantelor de gazon, în vederea aducerii și mentinerii suprafetelor de gazon sportiv in buna stare estetica si functionala, pe parcursul anului vegetativ, conform normelor FRF, FIFA, UEFA”, este stipulat în documentație.

Gazonul trebuie să fie tratat

Tratamentele aplicate ierbii trebuie să asigure protecție împotriva dăunătorilor și să stimuleze creșterea. De asemenea, tăierea gazonului se face cu aparate speciale, diferite de o mașină de tuns iarba clasică. Condițiile sunt stabilite prin regulamentele federațiilor FRF, UEFA și FIFA.

„1.Tratament antiparazitar si anti-criptogamic=3; 2.Tratament impotriva nematozilor=2; 3.Tratament de erbicidare impotriva dicotiledonatelor=1; 4. Aplicarea de nutrienti si biostimulatori de creștere granulari (fertilizare)=11; 5. Aplicarea de nutrienti si biostimulatori de creștere foliari (fertilizare)=3”, este stipulat în contract.

Terenurile de fotbal folosite de echipa Politehnica vor fi îngrijite, în acest an, pentru suma de 85.000, bani proveniți de la Primăria Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *