Prima pagină » Economic Local » Primăria Bivolari cumpără tablete de 100.000 de euro! Interesul firmelor este crescut
Primăria Bivolari cumpără tablete de 100.000 de euro! Interesul firmelor este crescut

Primăria Bivolari cumpără tablete de 100.000 de euro! Interesul firmelor este crescut

12 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Unitățile școlare din comuna Bivolari, județul Iași, vor fi dotate cu tablete, laptopuri, camere web. La procedura organizată de autoritatea contractantă au fost depuse 13 oferte. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic

Elevii din comuna Bivolari, județul Iași, vor primi tablete pentru susținerea cursurilor on-line. Recent, Primăria Bivolari a demarat o procedură finanțată prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Licitația are o prevedere bugetară de 522.939 lei, fără TVA, aproximativ 100.000 de euro. La procedură au fost depuse 13 oferte din partea: Telekom România Mobile Communications SA, Aliant Business Solutions SRL, Chrome Computers SRL, Maguay Computers SRL, Union Co SRL, Quartz Matrix SRL, Printopia SRL, Visual Fan SRL, Arlechin Total Distribution, ABC Tehno Solutions SRL, Telekom România Communications SRL și Elsaco Solutions SRL. Oferta cu prețul cel mai mic este un criteriu de departajare. Conform descrierii procedurii, vor fi achiziționate 326 de tablete, 29 de laptopuri, 20 de camere web conferință. Tabletele trebuie să fie dotate cu sistem de operare Android 10, procesor Quad-core 1.5 Ghz, memorie internă 16 GB, 2GB RAM, memorie externă cu suport până la 128 GB.

„Producătorul/furnizorul tabletelor va oferi update-uri oficiale ale versiunii instalate de Android periodic și va pune la dispoziție o secțiune on-line dedicată accesării informațiilor referitoare la produs. Tabletele vor fi livrate cu ambalajul, manualul/instrucțiunile de utilizare și certificat de garanție inscripționate în limba română. Tabletele vor fi livrate cu încărcător tip UE (RO) și cablu de date care să permită atât transferul de date, cât și încărcarea dispozitivului, cu o lungime de minimum 1 metru”, se arată în documentația procedurii.

Primăria Iași a declanșat procedura pentru achiziția tabletelor în toamna anului 2020.

Comuna Ciurea a prins o finanțare de 500.000 de euro

Nu în ultimul rând, și Primăria comunei Ciurea, județul Iași, cumpără tablete pentru desfășurarea orelor de curs on-line în învățământul preuniversitar, deși elevii au revenit la școală în fizic. Recent, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru achiziția echipamentelor. Pe lista cu echipamente se află 1.361 de tablete, 115 laptopuri, 61 de camere web și 10 tablete interactive. Va fi asigurată și conexiunea la internet. În cadrul programului, vor fi dotați cu echipamente și 115 profesori din comună.

Nu mai puțin de 12 oferte au fost depuse în cadrul procedurii, din partea: Orange România SA, Arlechin Total Distribution SRL, ABC Tehno Solutions SRL, Union Co SRL, Vodafone România SA, Altex România SRL, Starc4Sys SRL, Eurodidactica SRL, Elsaco Solutions SRL, Visual Fan SRL și Quartz Matrix SRL. Valoarea estimată a contractului este de 2.200.257 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. În comuna Ciurea sunt înregistrați 1.361 de elevi în învățământul preuniversitar. La începutul lunii mai 2021 au fost stabilite scenariile pentru susținerea orelor în învățământul preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *