Prima pagină » Local » Primăria Aroneanu va avea 3 autoturisme electrice în valoare de peste 300.000 de lei

Primăria Aroneanu va avea 3 autoturisme electrice în valoare de peste 300.000 de lei

06 aug. 2024, 13:56,
George Cristian în Local

Pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a fost publicată o licitație pentru achiziționarea, de către Primăria Aroneanu a 3 autoturisme electrice. Valoarea investiției depășește 300.000 de lei, aproximativ 60.000 de euro.

Nu este singura achiziție de autoturisme electrice. Primăria Lețcani lansare în urmă cu câteva luni o licitație publică pe aceeași platformă online. Oficialii din Lețcani au un buget de 500.000 de lei și doreau să achiziționeze 5 astfel de autoturisme.

Primăria Aroneanu va avea 3 autoturisme electrice în valoare de peste 300.000 de lei

Primăria Aroneanu a anunțat planul de a achiziționa 3 autoturisme complet electrice pentru a îmbunătăți parcul auto al instituției. Decizia vine în contextul lipsei suficiente a mijloacelor de transport pentru a acoperi necesitățile operative ale administrației locale.

Potrivit Ordonanței Guvernului nr. 80/2001 și Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 196/2005, autoritățile publice pot achiziționa vehicule noi cu prețul de până la 35.000 euro, inclusiv TVA, prin intermediul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. Acest program, finanțat din Fondul pentru mediu, este destinat promovării vehiculelor nepoluante și eficiente energetic.

Conform Ghidului de finanțare al programului, instituțiile publice pot beneficia de un ecotichet de 120.000 lei pentru achiziția fiecărui vehicul nou, fără obligația de a preda un autovehicul uzat. Comuna Aroneanu va folosi aceste fonduri pentru achiziționarea celor trei autoturisme electrice, având în vedere avantajele lor, inclusiv costurile reduse de exploatare și emisiile scăzute de gaze.

Obiectivul acestei achiziții este de a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de a susține un mediu de transport mai curat și mai eficient energetic.

Dotările minime ale autoturismelor electrice achiziționate de Primăria Aroneanu

În caietul de sarcini se menționează dotările minime pe care autoturismele achiziționate de Primăria Aroneanu trebuie să le aibă. În caietul de sarcini sunt specificate cerințele minime pentru ofertanți. Primăria Aroneanu va achiziționa cinci autoturisme electrice care trebuie să fie noi, să aibă maximum 50 de kilometri la bord și să fie de tip hatchback. Mașinile trebuie să fie echipate cu trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și un extinctor. Anul de fabricație nu poate fi anterior anului 2023, iar autonomia medie în oraș trebuie să fie de 300 km și 220 km în regim combinat. Garanția es tehnică trebuie să fie de minim 24 de luni sau 100.000 de kilometri:

” Garanţia tehnică oferită va fi pentru o perioadă minimă de 24 de luni sau 100.000 km pentru autoturismele electrice şi 60 de luni sau 100.000 km pentru bateria autoturismului, garanţia începând din momentul recepţiei finale/calitative, respectiv livrarea produsului. Pe perioada de garanţie Contractantul va garanta că produsele livrate sunt confo1me cu specificaţiile tehnice din prezentul caiet de sarcini şi nici o componentă nu va eşua în a-şi îndeplini funcţiunile, în situaţia în care este corect utilizată. În perioada de garanţie, pentru defecţiunile care fac obiectul garanţiei, furnizorul va asigura piese de schimb şi manopera gratuit.” se arată în caietul de sarcini.

De asemenea, autoturismele trebuie să fie dotate cu airbag-uri frontale și laterale (pentru cap și torace) pentru șofer și pasagerul din față, airbag-uri laterale tip cortină pentru pasagerii din spate, sistem ABS, ESP (sistem de stabilitate electronică), asistență pentru menținerea benzii, sistem de frânare de urgență automat, senzori acustici de parcare față și spate, sistem de asistență video pentru parcarea cu spatele, oglinzi retrovizoare exterioare reglabile electric, lunetă spate încălzită și ștergător, faruri de zi LED, computer de bord, jante din oțel de 15 inch și kit de reparație. Odată finalizată achiziția de autoturisme electrice de către Primăria Aroneanu, câștigătorul trebuie să livreze produsele în maxim 90 de zile. Valoarea totală a investiției este de 302.521 lei fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024