Prima pagină » Local » Primăria Aroneanu reabilitează grădinița din localitate! Investiția este de 500.000 de euro
Primăria Aroneanu reabilitează grădinița din localitate! Investiția este de 500.000 de euro

Primăria Aroneanu reabilitează grădinița din localitate! Investiția este de 500.000 de euro

09 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Investiție de 500.000 de euro, în comuna Aroneanu, județul Iași. Grădinița din localitate va fi reabilitată. Licitația pentru realizarea lucrărilor este programată la începutul lunii martie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Grădinița din comuna Aroneanu, județul Iași, va fi reabilitată și extinsă. Pe data de 2 martie 2022, Primăria din localitate va organiza o licitație pentru execuția lucrărilor, cu o valoare estimată de 2.228.473 de lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

”Scopul investiției constă în reabilitarea grădiniței existente și extinderea acesteia pentru a îndeplini și funcțiunea de creșă în comuna Aroneanu, județul Iași. Pe amplasament există o clădire cu funcțiunea de grădiniță și o clădire cu funcțiunea de centrală termică, asupra căreia nu se va interveni. Beneficiarul dorește să reabiliteze și să extindă pe verticală grădinița, favorizând astfel accesul la educație, în bune condiții, pentru circa 30 de copii de grădiniță și 14 copii de creșă”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Aroneanu reabilitează grădinița în termen de 12 luni

Suprafața de teren disponibilă este de 898 de metri pătrați, iar regimul de înălțime a construcției este D+P+1E.

”Clădirea a fost construită în 1975, reabilitată în anul 2007, iar, în 2020, s-a început un proces de reabilitare și extindere care a fost abandonat după decopertarea fundațiilor, a pereților și desfacerea șarpantelor. Clădirea prezintă degradări majore în special din cauza perioadei îndelungate în care elementele structurale au fost descoperite și afectate de acțiunea factorilor externi. Spațiile interioare nu au în prezent un funcțional bine definit, în interiorul acestora fiind depozitate deșeuri rezultate în urma desfacerii elementelor de construcție, pământ și moloz”, se mai arată în documentația procedurii.

Lucrările vor fi realizate în termen de 12 luni de la semnarea contractului. În comuna Valea Lupului s-a semnat contractul de 600.000 de euro pentru construirea unei școli.

Primăria Pașcani va construi o grădiniță modernă

Totodată, Primăria Pașcani a anunțat reabilitarea a două obiective: Grădinița nr. 2 și Creșa nr. 1. Investițiile fac referire la creșterea eficienței energetice. Valoarea estimată a contractului este de 4.971.601 lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată pe data de 14 februarie 2022. Creșa și grădinița din municipiul Pașcani funcționează în aceeași clădire cu regimul de înălțime P+1, de pe strada Sportului, nr. 11. Terenul are o suprafață de 5.782 de metri pătrați cu o suprafață construită desfășurată de 1.974 mp.

”Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea infrastructurii educaționale antepreșcolare și preșcolare pentru a crea copiilor și cadrelor didactice un mediu educațional care să le ofere confortul minim, siguranță și să le permită desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient. Prin intermediul acestui proiect se dorește ca atât grădinița, cât și creșa să devină un mediu atractiv pentru toții copiii”, arată autoritățile.

Autoritatea contractantă a lansat o procedură și pentru construirea unui bazin de înot. Rămâne de văzut dacă Primăria Aroneanu va reuși să adjudece licitația pentru extinderea grădiniței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *