Prima pagină » Economic Local » Primăria Aroneanu a semnat un contract pentru achiziția unui microbuz! Valoarea finală a ajuns la 42.000 de euro
Primăria Aroneanu a semnat un contract pentru achiziția unui microbuz! Valoarea finală a ajuns la 42.000 de euro

Primăria Aroneanu a semnat un contract pentru achiziția unui microbuz! Valoarea finală a ajuns la 42.000 de euro

18 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

O singură societate din Iași va furniza un microbuz modern primăriei din comuna Aroneanu. Autovehiculul trebuie furnizat în termen de 30 de zile de la semnarea contractului. Înțelegerea a fost parafată la finalul anului trecut

Primăria comunei Aroneanu, din județul Iași, va fi dotată cu un microbuz modern. Recent, contractul a fost semnat cu societatea Sandra Trading SRL, unic participant la licitația organizată de autoritatea contractantă. Valoarea finală a contractului este de 201.300 lei, fără TVA, aproximativ 42.000 de euro, cu 300 de lei mai mică față de estimarea bugetară inițială. Conform caietului de sarcini, motorul microbuzului va fi Diesel, minimum 175 CP, 2.000 centimetri cubi, normă de poluare Euro 6, tracțiune spate, asistență la pornire de pe loc și la pornirea în rampă, suspensie independentă pentru roțile din față, aer condiționat etc.

„Garanția minimă este de 36 de luni, necondiționat de orele de funcționare sau kilometri parcurși. Ofertantul va prezenta garanțiile aferente produsului ofertat și condițiile detaliate ale perioadei de garanție oferite. Ofertantul își va asuma responsabilitatea remedierii defectelor ce apar în exploatare în perioada de garanție (pe propria cheltuială). În perioada de garanție, durata de intervenție pentru constatarea unei defecțiuni este de maximum 48 de ore de la notificarea scrisă/telefonică a achizitorului”, se mai arată în documentația procedurii.

Anul trecut, și Compania de Transport Public (CTP) Iași a organizat o achiziție asemănătoare.

Microbuzul va fi folosit în cadrul evenimentelor culturale

Primăria Aroneanu va folosi microbuzul pentru transportul persoanelor implicate în activități culturale, religioase.

„Microbuzul va fi livrat complet echipat, cu toate autorizările necesare obținute de furnizori și în stare de circulație, respectiv de lucru. Termenul de livrare este de maximum 30 de zile de la primirea de către furnizor a comenzii de livrare emise de achizitor. Autovehiculul este considerat livrat când toate activitățile din cadrul contractului au fost realizate și produsul este instalat, funcționează la parametrii agreați și este acceptat de entitatea contractantă. Produsul va fi însoțit de toate subansamblele/părțile componente necesare punerii în funcțiune și menținerii în funcțiune. Transportul și toate costurile asociate sunt în sarcina exclusivă a contractantului”, se arată în caietul de sarcini.

Capacitatea microbuzului va fi de 21 de locuri.

Primăria Aroneanu a externalizat serviciile de contabilitate

Recent, Primăria Aroneanu a lansat altă licitație pentru furnizarea serviciilor de contabilitate pe o perioadă de 1 an. Valoarea estimată a contractului este de 210.000 lei, fără TVA, aproximativ 45.000 de euro. Este nevoie de doi angajați care să se ocupe de contabilitatea primăriei.

„Autoritatea contractantă solicită îndeplinirea tuturor serviciilor care rezidă din activitatea de contabilitate bugetară, prin intermediul unui serviciu externalizat, prin intermediul a cel puțin două persoane cu un program de 8 ore/zi, 5 zile/săptămână. Contabilitatea asigură înregistrarea drepturilor bugetare, angajamentelor legale, plăților de casă și a cheltuielilor efective, pe subdiviziunile clasificației bugetare, potrivit bugetului aprobat și normelor metodologice în vigoare”, se arată în caietul de sarcini.

În 2020, contractul s-a desfășurat cu societatea Cabinet de Expertiză Contabilă Popa Ioana Anda SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *